Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PODIGNUTA OPTUŽNICA

Prijetio da će dvogodišnjeg sina ispeći pod pekom, a onda zapaliti majčinu kuću

Ilustracija (Foto: AFP)
Ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp
Osječko tužiteljstvo za trideset šetogodišnjaka je zatražilo zatvorsku kaznu od sedam mjeseci zbog morbidnih prijetnji koje je izrekao.

Prema navodima optužnice koja je ovih dana podignuta, 36-godišnjak je lani u kolovozu oko 15 sati u Osijeku nazvao svoju majku te joj rekao da će svojeg dvogodišnjeg sinčića “staviti pod peku, ispeći i potom pojesti”. Nakon toga zapalit će montažnu kućicu u kojoj mu majka stanuje.

Na tome nije stao, tvrde tužitelji, već je odmah nazvao i brata te i njemu ponovio da je odlučio svoje dijete ispeći pod pekom i pojesti, a potom zapaliti kuću. U strahu za život unuka i nećaka, majka i brat sve su prijavili policiji koja je muškarca odmah uhitila. U istražnom zatvoru proveo je oko mjesec i pol.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Podignuta optužnica Prijetio djetetu (11) da će mu napasti majku, prijetnje ponovio i bivšoj supruzi i njezinu partneru

Prilikom ispitivanja u policiji i kod državnog odvjetništva, osumnjičeni je sve opovrgnuo. Rekao je da je bio pijan i da ih je sve redom nazivao, ali da se zbog alkoholiziranosti ne sjeća sadržaja razgovora. Prilikom uhićenja napuhao je 1,36 promila, navodi portal Danica.

“Htio mi je iz pakosti nauditi. Nazvao me taj dan i zaprijetio da će mog unuka staviti u peku i ispeći. Meni sin nije prijetio, samo je rekao da će kuću zapaliti. Otišla sam u policiju iz straha da će to stvarno učiniti”, svjedočila je uznemirena i prestravljena majka.

 

Njezine riječi potvrdio je i brat koji je rekao da je taj dan osumnjičeni nazvao i njega. “Bio je pod utjecajem alkohola, istina, ali to je bilo prvi put da tako nešto govori”, ispričao je brat. Sa slučajem je upoznata i bivša supruga optuženog, kojoj je njegova majka prenijela čitav razgovor.

“Rekla mi je da je prijetio da će mog sina ispeći i pojesti. Drugi dan smo svekrva i ja otišle na policiju i sve prijavile jer je ozbiljno zaprijetio i da će zapaliti kuću u kojoj njegova majka živi”, navela je bivša supruga.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene