Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podignuta optužnica

Prijetio djetetu (11) da će mu napasti majku, prijetnje ponovio i bivšoj supruzi i njezinu partneru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci podignulo je optužnicu protiv 47-godišnjaka zbog više kaznenih djela. Prijetio je djetetu da će učiniti zlo njegovoj majci, potom je prijetio bivšoj supruzi i njezinu partneru. Za 47-godišnjaka je predloženo produljenje istražnog zatvora.

47-godišnjaka se optužnicom tereti da je 7. veljače 2021. na području Primorsko-goranske županije 11-godišnjem djetetu u telefonskom razgovoru prijetio da će učiniti zlo njegovoj majci.

Pročitajte i ovo Ilustracija Razotkriven je Zatvorenik planirao ubiti sutkinju: "Postavit ću ručnu bombu u cvjetni aranžman na grob njezine majke" Dmitrij Medvedev Poslao jezivu poruku Medvedev zaprijetio nuklearnim ratom i obznanio koji bi gradovi bili na udaru: "Ako se to dogodi..."

Prijetnju je ponovio i bivšoj supruzi i njezinom sadašnjem partneru kad su se uključili u telefonski razgovor.

Tereti ga se i da od 24. travnja 2020. do 11. veljače 2021., iako je imao pravomoćnu i ovršnu sudsku presudu o alimentaciji za dvoje maloljetne djece (11 i 13 godina) i primao plaću od rada na neodređeno vrijeme, nije plaćao alimentaciju za djecu. Dug je narastao na 20 tisuća kuna.

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci predložilo je u optužnici da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Kazneni zakon za počinjenje kaznenog djela povrede djetetovih prava predviđa kaznu zatvora u trajanju od jedne do pet godina, za kazneno djelo prijetnje kaznu zatvora od šest mjeseci do pet godina, a za kazneno djelo povrede dužnosti uzdržavanja - tri godine.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene