Policija, ilustracija
Policija, ilustracija Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci podignulo je optužnicu protiv 47-godišnjaka zbog više kaznenih djela. Prijetio je djetetu da će učiniti zlo njegovoj majci, potom je prijetio bivšoj supruzi i njezinu partneru. Za 47-godišnjaka je predloženo produljenje istražnog zatvora.


47-godišnjaka se optužnicom tereti da je 7. veljače 2021. na području Primorsko-goranske županije 11-godišnjem djetetu u telefonskom razgovoru prijetio da će učiniti zlo njegovoj majci.

Vezani članci Tunel Čardak Policija objavila detalje strašne prometne nesreće u tunelu Čardak: Vozač kombija udario u prikolicu kamiona i poginuo Gradske zidine na Krku - 1 Stravična tragedija na Krku: Dijete (11) palo s gradskih zidina na oštre stijene, nije mu bilo pomoći

Prijetnju je ponovio i bivšoj supruzi i njezinom sadašnjem partneru kad su se uključili u telefonski razgovor.

Tereti ga se i da od 24. travnja 2020. do 11. veljače 2021., iako je imao pravomoćnu i ovršnu sudsku presudu o alimentaciji za dvoje maloljetne djece (11 i 13 godina) i primao plaću od rada na neodređeno vrijeme, nije plaćao alimentaciju za djecu. Dug je narastao na 20 tisuća kuna.

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci predložilo je u optužnici da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Kazneni zakon za počinjenje kaznenog djela povrede djetetovih prava predviđa kaznu zatvora u trajanju od jedne do pet godina, za kazneno djelo prijetnje kaznu zatvora od šest mjeseci do pet godina, a za kazneno djelo povrede dužnosti uzdržavanja - tri godine.