Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policijska uprava osječko-baranjska izvijestila je o provedbi pojačanih mjera suzbijanja alkoholiziranosti vozača.


Policija je od 11. do 14. studenoga otkrila ukupno 72 vozača koji su vozilima upravljali pod utjecajem alkohola. Utvrđen je ukupno 581 prekršaj, a osim vožnje pod utjecajem alkohola zabilježeno je i 219 prekoračenja dopuštene brzine vožnje te 83 slučaja neuporabe sigurnosnog pojasa.

Vezani članci Fail Nije za osjetljive! Pokušali snimiti smiješni video o alkoholiziranju usred dana pa šokirali internet Policija alkotestira vozače, arhiva (Foto: Petar Glebov/PIXSELL) Hoće li se ukinuti dopuštenih 0,50 promila za vozače? Novi Nacionalni plan sigurnosti cestovnog prometa donosi velike promjene

Najviša koncentracija alkohola, 2,82 g/kg, izmjerena je u 36-godišnjeg vozača osobnog automobila s područja Levanjske Varoši, koji je zaustavljen 12. studenoga oko 2,40 sati u Kućancima. Dosad je počinio 12 prekršaja, od kojih sedam zbog vožnje u alkoholiziranu stanju.

>> Prevencija policije: Pogled kroz 'pijane' naočale

Od 72 pijana vozača najviše ih je, 21, u dobnoj skupini od 25 do 30 godina, a 19 u dobi od 18 do 24 godine.

202 km/h po autocesti

Na dionici autoceste A5 Đakovo - Sredanci 14. studenog oko 10,40 sati zaustavljen je 31-godišnjak iz Varaždina, vozač 'toyote avensis', koji je vozio brzinom od 202 kilometra na sat.

Varaždinac je do sada počinio ukupno devet prekršaja, od kojih tri zbog prekoračenja dopuštene brzine vožnje. Za taj prekršaj predviđena je novčna kazna od 3.000 do 7.000 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije od 12 mjeseci i nakon pravomoćnosti presude tri negativna prekršajna boda. (Hina)