Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dani Martinja

Prevencija policije: Pogled kroz 'pijane' naočale

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vozači koji su previše sigurni u sebe najčešće se smatraju i hrabrima za izvođenje vratolomija na cestama.

Brzina je i dalje veliki problem na hrvatskim prometnicama koju je svakako potrebno dovesti u granice kontrole.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pozlilo mu je Pacijent umro u sanitetskom vozilu tijekom transporta iz Hrvatske u Njemačku, zbog jednog detalja brzo je pozvana policija Ilustracija Nesigurnost na cesti ''Pod gasom'' jurila Istarskim ipsilonom 165 kilometara na sat

Pogled kroz 'pijane' naočale samo je dio programa preventivne akcije kojom se mlade želi upozoriti da ne piju i voze. Zagrebačka policija samo je na martinjsku noć ulovila 51 alkoholiziranog vozača i oduzela 46 vozačkih dozvola. 17 vozača imalo je više od jednog i pol promila u krvi.

>> Policija upozorava: Novčane kazne i zatvor za pijane vozače

'Preko 1.50 promila spremamo vozače u jedinicu za zadržavanje, a vozilo deponiramo u strojarsku i sutra idu kod suca za prekršaje. Predviđena kazna novčana i 5 do 15 tisuća kuna ili zatvorska do 60 dana', objasnio je proceduru Ivica Križnik iz PU zagrebačke.

Zagrebački rekorder Martinja bio je pedesetpetogodišnjak s gotovo tri promila alkohola u krvi. Taksi ili javni prijevoz idealna su rješenja, preporučuje policija. Jeftinije je nego platiti kaznu. I naravno sigurnije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene