Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Četvorica policajaca ranjena

VIDEO: Tijekom pljačke ubijen policajac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U zagrebačkom naselju Sesvete jučer oko 18 sati došlo je do oružane pljačke poslovnice Raiffeisen banke, prilikom koje su ranjena četiri policajca dok je jedan poginuo.

Da se događa nešto ozbiljno pokazalo je već upozorenje glasnogovornice PUZ-a Aleksandre Ljube da novinari ne idu na mjesto događaja jer nije sigurno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Aleksandra Ljuba ima novog dečka! Na otvorenju Gjure II provodila se bivša glasnogovornica PUZ-a Slika nije dostupna Traga se za počiniteljem Oružana pljačka benzinske u Labinu

I službeno je potvrđeno su prilikom pljačke ranjena četiri policajca, dok je jedan poginuo. Od ranjenih policjaca jedan je još uvijek u kritičnom stanju. Glasnogovornica PUZ-a Aleksandra Ljuba na mjestu događaja je izjavila da je pljačku izveo jedan naoružani napadač i pucao na policajce. No, ubrzo je utvrđeno da su pljačku izvela dvojica beskrupuloznih napadača, te je drugi uhićen u zgradi oko stotinu metara od mjesta krvoprolića. Očevici kažu da su napadači počeli pucati bez upozorenja. Policija je na mjestu događaja obavijestila da su svi nastradali policajci mladi. Ukupno je šest policajaca interveniralo u ovoj pljački. Ozlijeđenim policajcima pružena je liječnička pomoć, ali još nije poznato o kakvim se ozljedama radi.

Napadač pokosio jednu ophodnju, pa ga presrela druga koju također ranjava

'Oko 18,15 sati dobili smo dojavu o razbojstvu u banci. Na mjesto događaja došle su dvije policijske ophodnje sa šest policijskih službenika. Policajci su došli do banke i ušli da vide što se događa. U jednom trenutku počinitelj je na njih otvorio paljbu iz vatrenog oružja. Tom prilikom jedan policijski službenik je ranjen, a jedan smrtno stradao. Nakon toga počinitelj s oružjem bježi iz banke, a 300-injak metara od banke presreće ga druga ophodnja. On ponovno otvara vatru i ranjava ostale', izjavila je glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba. Saznaje se da su dvojica napadača već od prije poznati policiji. Također, doznaje se da je policija drugog razbojnika uhvatila u obližnjoj zgradi.

Treba napomenuti da je pljačka izvedena usred bijela dana te da se pred bankom nalazilo oko stotinu ljudi, te su meci prostrijelili nekoliko automobila te je sreća da nema više poginulih.

Sesvete pod blokadom specijalaca

Očevid je završio sinoć nešto iza 23 sata, a cijelo je naselje bilo okruženo policijom među kojima su i specijalci pod punom opremom. Na mjestu događaja neslužbeno se doznaje da je ubijen mladi policajac, koji je tek nedavno dobio policijsku značku.

Cijeli blok udaljen nekoliko stotina metara od banke, u kojemu je ulica Jakova Gotovca, gdje su ranjena trojica policajaca, okružen je policijskom trakom, a na tom području raspoređeni su policijski specijalci pod punom opremom. Ranjene policajce sinoć su u KB Dubrava posjetili ministar Tomislav Karamarko i ravnatelj policije Vladimir Faber. Na mjestu krvave pljačke se pojavio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji nije bio voljan davati komentare.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene