Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policajac odbio

Načelnik policije tražio od policajca da s mobitela izbriše dokaze o njegovom dopisivanju s osumnjičenikom

Ilustracija
Ilustracija Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Prema USKOK-ovoj optužnici, muškarac je kao načelnik policijske postaje više puta pokušao utjecati na policajca da sakrije dokaze dopisivanja s osumnjičenim u kriminalističkoj istrazi.

Uskok je pred zagrebačkim Županijskim sudom podigao optužnicu protiv bivšeg načelnika policijske postaje u Sisku Marijana Detelića (43) kojega sumnjiči za trgovanje utjecajem. Sumnjiče ga da je 7. listopada 2022. tijekom pretrage doma i drugih prostorija koje je koristio osumnjičeni u kriminalističkoj istrazi iskoristio svoj utjecaj te zatražio policajca da osumnjičeniku vrati mobitel koji je pronađen pretragom.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Vukovarskoj ulici u Splitu - 1 Očevid u tijeku FOTO Stravična nesreća: Automobil pokosio pješaka, ostao je ispod vozila. Bori se za život

"Koristeći autoritet svog položaja načelnika i nadređenost prema policijskom službeniku koji je provodio istraživanje, od njega je zatražio da taj mobitel vrati osumnjičeniku, iako je prethodno bio upoznat da će uređaj biti dostavljen Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku radi odluke o ishođenju naloga za pretragu", stoji u priopćenju USKOK-a.

Kad je policajac ponovio da će mobitel dostaviti Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku radi pretrage, Detelić, kojemu u priopćenju USKOK nije otkrio identitet, ga je nazvao i rekao mu da ne bi trebalo raditi pretragu mobitela, već da je trebao fotografirati poruke iz uređaja, što je ovaj odbio.

Pročitajte i ovo Ilustracija Čije je dvorište? Djeca i roditelji u šoku, ravnateljica pozvala policiju. Mi smo pronašli počinitelja: "Morao sam to učiniti..."

Pročitajte i ovo Dijete - 1 Zgroženi roditelji Užas u vrtiću: Odgojiteljica djeci lijepila usta selotejpom i vezala im ruke!

Okrivljenik je nešto kasnije ponovno nazvao policajca i zatražio od njega da, prije ishođenja naloga i provođenja pretrage, iz internetske aplikacije za dopisivanje pobriše svu njegovu komunikaciju s osumnjičenikom, što je policijski službenik također odbio učiniti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene