Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podignuo DORH

Optužnica protiv 19-godišnjaka zbog pokušaja ubojstva policajca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu podignulo je optužnicu protiv Gorana Oskoruša (1991.) zbog pokušaja teškog ubojstva policajca iz Ogulina, priopćilo je Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH).

Riječ je o pokušaju ubojstva tijekom traganja za ubojicom Ane Klipa iz Latina krajem lipnja. U priopćenju DORH-a o podizanju optužnice za pokušaj ubojstva precizira se da je Oskoruš oko šest sati 9. srpnja ove godine u dvorištu obiteljske kuće u Pothumu Plaščanskom htio ubiti policijskog službenika D.B.

Pročitajte i ovo Vlasta Pavić i Milan Bandić šteta 100.000 eura Bivša gradonačelnica Zagreba optužena da je izvukla novac iz tvrtke Putinova masera Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana Matije Posavca Matija Posavec Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana: Priznao krivnju i podnio ostavku

Kada su ogulinski policajci došli ispred kuće kako bi uhitili Gorana Oskoruša na temelju uhidbenog naloga za druga kaznena i prekršajna djela, on je, piše u priopćenju DORH-a, prema glavi policajca zamahnuo rukom u kojoj je držao mačetu dugačku 74 centimetra.

Policija je poslije taj događaj povezala s ubojstvom Ane Klipa, za koje traje istraga protiv Milana Mikića, šogora Gorana Oskoruša. Obojica su, kako je izvještavala policija, danima bili u bijegu i skrivali se u šumama.

Istražni sudac Mladen Kosijer izjavio je za Hinu da istraga za ubojstvo Ane Klipa još traje. Protiv osumnjičenika Milana Mikića i njegova šogora Gorana Oskoruša za pokušaj teškog ubojstva policajca vode se dva odvojena postupka.

Obojici je određen jednomjesečni pritvor. Oskoruš se na rješenje o produljenju pritvora žalio, a spis će ovih dana ići Vrhovnom sudu na odlučivanje, rekao je Kosijer. Mikić se na rješenje nije žalio, a za četvrtak je najavljeno istražno ročište na kojem će biti ispitano nekoliko svjedoka. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene