Plaćanje, ilustracija - 2
Plaćanje, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru u četvrtak je priopćilo da je podiglo optužnicu protiv 42-godišnje bivše zaposlenice Grada Bjelovara zbog pronevjere u iznosu nešto većem od osam tisuća kuna.


Tužiteljstvo je izvijestilo da je optužena novac pronevjerila od 27. lipnja do 8. kolovoza 2019. kada je kao referentica obračuna plaća i blagajničkog poslovanja bila zadužena za primanje novčanih uplata. Iako je novac bila dužna polagati u blagajnu, državno odvjetništvo sumnja da ga je zadržala za sebe.

Vezani članci Predsjednik Milanović položio vijenac na Barutani, te sudjelovao na svečanoj sjednici Grada Bjelovara - 6 Milanović se sjetio kad je točno bio u Klubu, komentirao i performans Orešković i Puljak: "Sabor će se zaželjeti Pernara" Testiranje na koronavirus, ilustracija Opet kumovalo slavlje: Bjelovarsko-bilogorska županija uvodi nove mjere nakon što se 36 osoba zarazilo na "neodgovornoj svadbi"

Nakon što su pojedini građani na blagajni obavili uplate na ime komunalne naknade i naknade za uređenje voda, na dijelovima uplatnica tzv. talonima okrivljenica je svojim potpisom i pečatom grada ovjerila plaćanja.

Zatim je tako ovjerene dijelove uplatnica predavala građanima ne evidentirajući pritom u računovodstvenom sustavu obavljene uplate niti je primljeni novac u ukupnom iznosu većem od 8400 kuna položila u gradsku blagajnu, kažu u državnom odvjetništvu.