Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dorh podigao optužnicu

Novac građana spremala u džep: Optužena službenica najtransparentnijeg hrvatskog grada

Plaćanje, ilustracija - 2
Plaćanje, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru u četvrtak je priopćilo da je podiglo optužnicu protiv 42-godišnje bivše zaposlenice Grada Bjelovara zbog pronevjere u iznosu nešto većem od osam tisuća kuna.

Tužiteljstvo je izvijestilo da je optužena novac pronevjerila od 27. lipnja do 8. kolovoza 2019. kada je kao referentica obračuna plaća i blagajničkog poslovanja bila zadužena za primanje novčanih uplata. Iako je novac bila dužna polagati u blagajnu, državno odvjetništvo sumnja da ga je zadržala za sebe.

Pročitajte i ovo Teška prometna nesreća u Bjelovaru Poginuo vozač traktora Policija objavila detalje teške nesreće na bjelovarskoj obilaznici Ilustracija Gdje će im duša? Oprez, kriminalci imaju novu metodu! Opet prevarili ženu kojoj su već uzeli desetke tisuća eura, pogledajte kako su je sad nasamarili

Nakon što su pojedini građani na blagajni obavili uplate na ime komunalne naknade i naknade za uređenje voda, na dijelovima uplatnica tzv. talonima okrivljenica je svojim potpisom i pečatom grada ovjerila plaćanja.

Zatim je tako ovjerene dijelove uplatnica predavala građanima ne evidentirajući pritom u računovodstvenom sustavu obavljene uplate niti je primljeni novac u ukupnom iznosu većem od 8400 kuna položila u gradsku blagajnu, kažu u državnom odvjetništvu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene