Plaćanje, ilustracija - 2
Plaćanje, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru u četvrtak je priopćilo da je podiglo optužnicu protiv 42-godišnje bivše zaposlenice Grada Bjelovara zbog pronevjere u iznosu nešto većem od osam tisuća kuna.


Tužiteljstvo je izvijestilo da je optužena novac pronevjerila od 27. lipnja do 8. kolovoza 2019. kada je kao referentica obračuna plaća i blagajničkog poslovanja bila zadužena za primanje novčanih uplata. Iako je novac bila dužna polagati u blagajnu, državno odvjetništvo sumnja da ga je zadržala za sebe.

Vezani članci Zlostavljanje, ilustracija Djed monstrum bludničio nad unukom, dobio samo uvjetnu kaznu. Djevojčica završila na psihijatriji Belovarska tržnica Bjelovar se organizirao - koronavirus zatvorio tržnice, a oni otvorili virtualnu, OPG-ovci zadovoljni: "Ovo nam je spas"

Nakon što su pojedini građani na blagajni obavili uplate na ime komunalne naknade i naknade za uređenje voda, na dijelovima uplatnica tzv. talonima okrivljenica je svojim potpisom i pečatom grada ovjerila plaćanja.

Zatim je tako ovjerene dijelove uplatnica predavala građanima ne evidentirajući pritom u računovodstvenom sustavu obavljene uplate niti je primljeni novac u ukupnom iznosu većem od 8400 kuna položila u gradsku blagajnu, kažu u državnom odvjetništvu.