Vili Beroš
Vili Beroš Foto: Patrik Macek/Pixsell

Zbog sumnje da je prijetio ministru zdravstva Viliju Berošu osječko Općinsko državno odvjetništvo nakon provedenog istraživanja pred osječkim je Općinskim sudom podiglo optužnicu protiv 26-godišnjeg osumnjičenika, izvijestilo je tužiteljstvo u utorak.


Ne navodeći ime državnog dužnosnika kojem je prijetnja upućena, tužiteljstvo je priopćilo kako okrivljenika terete da je tijekom listopada na području Osječko-baranjske županije prijetnju uputio kako bi zastrašio jednog državnog dužnosnika koji je sudjelovao u donošenju i javnom objavljivanju mjera i preporuka, u vezi sa sprječavanjem širenja epidemije.

Ministar Davor Božinović Božinović o kaznama za kršenje mjera: "Nitko neće nikome upadati u stan i brojiti koliko je tamo ljudi, tako policija ne radi"

Gužve na Ljubljanici, 30.11.2020. Naljepnice i upozorenja jedina oružja u borbi protiv gužvi u tramvajima i autobusima: "ZET nema ovlasti zabraniti putnicima ulazak u vozilo"

Tužiteljstvo nije navelo o kakvim je konkretno prijetnjama riječ, navodi tek da je 26-godišnjak državnom dužnosniku, u tri navrata putem aplikacije za dopisivanje upućivao tekstualne poruke prijetećeg sadržaja.