Požar na kući na Kozari putu u zagrebu (Foto: Arhiva/Davorin Visnjic/PIXSELL)
Požar na kući na Kozari putu u zagrebu (Foto: Arhiva/Davorin Visnjic/PIXSELL)

Županijsko državno odvjetništvo podiglo je u petak optužnicu protiv 30-godišnjaka koji je 10. listopada u neubrojivom stanju zbog težih duševnih smetnji zapalio kuću na Kozari putu u kojoj se ugušila njegova majka, dok mu je nepokretni i teško bolesni otac uslijed zadobivenih ozljeda preminuo šest dana kasnije.


Okrivljenog tužiteljstvo tereti da je na dan zločina oko 2,30 sati upaljačem zapalio odjevne predmete u ormaru i potom izašao u dvorište. Vatrogasci su uspjeli ugasiti požar, a na požarištu je pronađeno mrtvo tijelo okrivljenikove majke koja je preminula uslijed akutnog trovanja ugljičnim monoksidom.

Vezani članci Vatrogasci gase požar na krovištu poznate pivnice u Adžijinoj (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL) Planuo krov poznate pivnice na zagrebačkoj Trešnjevci, jake vatrogasne snage brzo ga lokalizirale Policija, ilustracija (Foto: Pixsell, Hrvoje Jelavić) Iz peći na drva pao žar: U požaru kuće kod Nove Gradiške poginula žena (81)

U požaru je teške opeklina kože zadobio je i okrivljenikov otac koji je prevezen u bolnicu gdje je zbog ozljeda i trovanja preminuo šest dana kasnije.

U optužnici je stavljen zahtjev da se okrivljeniku, nakon što sud utvrdi da je počinio protupravno djelo u stanju neubrojivosti, produlji istražni zatvor te da se uputi u zatvorsku bolnicu do okončanja kaznenog postupka. (Hina)