Ovu nedjelju mještani Barbata na Rabu, nažalost će dugo pamtiti. Naime, oko devet sati ujutro primorsko-goranska policija primila je dojavu o pucnjavi i galami u njihovom mjestu. Nažalost, sve je završilo velikom tragedijom u kojoj je napadač prvo ubio susjeda, a u večernjim satima, nakon 13 sati pregovora s policijom, presudio je i sebi.


''Oko 19:25 sati u stanu u Barbatu u kojem se nalazio počinitelj začula se eksplozija nakon čega su u stan ušli pripadnici Specijalne policije i utvrdili da je počinitelj aktivirao ručnu bombu. Na mjesto događaja pozvani su pripadnici Protueksplozijske službe da obave pirotehnički pregled nakon čega slijedi očevid'', izvijestio je MUP.

U mjestu Barbat na Rabu u nedjelju se od jutra odvijala stravična situacija. Napadač je vatrenim oružjem ušao u stan susjeda, 51-godišnjeg psihijatra, te ga ubio, a svoj bijes nastavio iskaljivati ispaljivanjem rafala. Supruga ubijenog također se u vrijeme napada nalazila u stanu, ali uspjela je pobjeći skokom s balkona s prvog kata. Teško je ozlijeđena i prevezena je vojnim helikopterom u riječku bolnicu.

Napadač se nakon ubojstva zatvorio u stan, a na mjesto događaja naknadno je stigla i specijalna policija koja je s njim pregovarala. Od samog početka napadač je prijetio samoubojstvom.

''Supruga ubijenog, ona je bila kontaktibilna, međutim trpjela je jake bolove i cijelo vrijeme je molila da joj netko da morfij. Krizna situacija još uvijek nije završena, ubojica je i dalje u domu, kako doznajem prijeti da će se raznijeti bombom. Putevi koji iz sela vode prema kući su blokirani, postavljene su policijske trake i specijalci sad čuvaju prilaze. Susjedima je također naređeno da se sklone u kuće i zatvore vrata i prozore'', rekla je jedna od susjeda.

Policija je tijelo ubijenog muškarca iz dvorišta maknula nekoliko sati nakon ubojstva, jer je napadač pucao prema njima i jedva su s njim dogovorili da im dopusti prenijeti tijelo žrtve.

02.07.2017.

Grozan početak nedjelje na Rabu

''Danas oko 9:35 sati policija je zaprimila dojavu o galami i pucnjavi u mjestu Barbat na otoku Rabu. Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici zatekli su počinitelja u čijoj blizini na tlu je nepomično ležala muška osoba. Po dolasku policijskih službenika 48-godišnji počinitelj je opalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja u njihovom smjeru te je mjesto događaja osigurano i pozvana je Specijalna jedinica policije. Nakon dolaska pripadnika Specijalne policije tijelo 51-godišnje žrtve izvučeno je i preneseno do kola hitne pomoći gdje je utvrđena smrt. Supruga žrtve koja je napustila mjesto događaja prije dolaska policije je pronađena i na sigurnom je. Počinitelj se trenutno nalazi u stanu u kojem je prema informacijama kojima raspolažemo sam. Pregovaranje je u tijeku'', izvijestili su iz MUP-a.

U Barbatima svjedoče okrutnom događaju koji je potresao mjesto. ''Ubojstvo se dogodilo jutros. Ubojica je susjed ubijenom. Došao im je u stan, prvo pucao žrtvi u jednu pa u drugu nogu, pa ispalio rafal. Ubijeni je inače psihijatar u bolnici Kampor na Rabu. Spašavajući vlastiti život, supruga ubijenog je skočila kroz balkon. Policija je dala nalog svima u susjedstvu da zatvore prozore i ne izlaze iz kuća. Ubojica je zatvoren u kući. Specijalci su okružili kuću i onemogućili pristup tom dijelu Barbata'', ispričao je za Dnevnik.hr očevidac dodavši da je napadač razveden i da živi s majkom.