Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Munjevita akcija policije

Riješeno ubojstvo bivšeg vojnika iz Splita: Prnjaka automatskom puškom ubio Albanac iz Omiša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Albanac (27) koji je jutros nešto prije 9 sati u velikoj akciji splitske policije uhićen na autobusnom kolodvoru u Omišu ubio je Antu Prnjaka (36) automatskom puškom, najvjerojatnije u blizini Tugara i ostavio ga na splitskom Transportno-trgovačkom terminalu, doznaje se u policiji.

Kako Hina doznaje iz policijskih izvora, automatska puška kojim je počinjeno ubojstvo otkrivena je nekoliko sati nakon pronalaska tijela nedaleko od protupožarnog puta Račnik kod Tugara.

Pročitajte i ovo Lampioni na mjestu ubojstva u Splitu Predan u pritvor Policija objavila sve detalje ubojstva iz Splita, pred sud ide i napadačev brat Mjesto na kojemu je ubijen 22-godišnjak u Splitu - 4 Napala ga braća narkomani Splićani u šoku nakon ubojstva mladog nogometaša: "Ta braća bi dosađivala, tražila euro, viđali smo tu i Zavadlava"

Oružje je pronađeno kada su inspektori u civilu pozvani na očevid zapaljenog 15 godina starog BMW-a u vlasništvu ubijenog Prnjaka. Tražeći tragove na vozilu, policajci su pronašli pušku koja ih je uz rekonstrukciju cijelog događaja, ali i pretragu terena i operativni rad, dovela do uhićenog Albanca.

Automatska puška tako je postala ključni dokaz i "okidač" da se krene u akciju hvatanja ubojice. Policija je, kako se doznaje, u akciju krenula nakon što su utvrdili da je zvao svoju majku kojoj je rekao da mu donese veću svotu novca na svoj štand na omiškoj tržnici. Roditelji su mu novac navodno prikupili, no uskoro je uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje.

Ovo je jedna od najbrže riješenih likvidacija u Hrvatskoj, a u policiji ističu da su u roku od 24 sata uspostavili kontrolu na brojnim lokacijama. Iako u početku i nisu imali konkretne informacije o slučaju, suradnjom s ljudima na terenu i uz pomoć policijske tehnike ubrzo su stekli sve elemente za uhićenje ubojice.

Ubojica uhićen u četvrtak ujutro

Podsjetimo, u Omišu je u četvrtak ujutro uhvaćen osumnjičeni za ubojstvo 34-godišnjeg bivšeg djelatnog vojnika Ante Prnjaka iz Splita. Informaciju o uhićenju potvrdila je splitska policija. U tijeku je dovođenje osumnjičenika za ubojstvo na kriminalističku obradu.

"Policijski službenici danas su tijekom jutra uhitili osobu koju dovodimo u vezu s počinjenjem kaznenog djela ubojstva 34-godišnjeg muškarca čije je tijelo pronađeno jučer na području TTTS-a. Osoba će biti dovedena u službene prostorije i nad njim će se provesti kriminalističko istraživanje", potvrđeno je za DNEVNIK.hr iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Neslužbeno doznajemo kako je muškarac uhićen iz zasjede na području Omiša. Ubijen je bivši djelatni vojnik Ante Prnjak iz Splita, koji se posljednjih nekoliko godina spominjao u kontekstu preprodaje narkotika. Tijelo mu je pronađeno u srijedu ujutro u blizini jednog od gradilišta TTTS-a (Trgovačko-transportni terminal Split).

U ubojstvu sudjelovalo više osoba

S obzirom na fizičku konstituciju žrtve, vjerojatno je u njegovoj likvidaciji sudjelovalo više osoba jer ga jedan počinitelj nije mogao tako lako unijeti u vozilo te potom i iznijeti van. Policija je dojavu dobila u srijedu oko 7:40 kada je na leš naišao jedan od radnika.

Na mjestu gdje je pronađen leš nisu pronađeni nikakvi dokumenti. Preminuli muškarac jače je tjelesne građe, s upečatljivim velikim tetovažama na obje ruke, tamnije puti, s kratkom tamnom kosom izbrijanom sa strane. Izrešetan je s nekoliko hitaca, više od pet, u prsni koš i najmanje jednim u glavu.

Policija raspolaže s nekoliko dokaza nađenih na mjestu pronalaska tijela koji bi im mogli biti od pomoći tijekom istraživanja, a jedan su od njih i snimke nadzornih kamera okolnih poslovnih objekata na kojima se navodno vidi jedan automobil koji oko 3:30 u noći dolazi i ubrzo odlazi iz smjera mjesta na kojemu je tijelo nađeno. (Hina/M.V.)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene