Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odvjetnik obitelji Bilić

'Ako se pronađu novi dokazi, moguće novo suđenje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
DNK analiza pronađenih ženskih kostiju kod Josipdola nedvojbeno je pokazala kako se radi o Antoniji Bilić. Odvjetnik obitelji Bilić Vinko Ljubičić ne isključuje mogućnost ponovnog suđenja.

'Bude li utvrđeno da je usmrćena udarcem ili nožem, ili na bilo koji drugi način osim davljenjem, onda se suđenje mora ponoviti', rekao je Ljubičić za Slobodnu Dalmaciju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Treće suđenje Dragan Paravinja: 'Nisam ubio Antoniju Bilić, dokazi su mi podmetnuti' Slika nije dostupna Paravinja: Nisam kriv! Suđenje Paravinji započinje 27. siječnja iduće godine

>> DNK analiza potvrdila: To su kosti Antonije Bilić!

'Dakako, držim da ta činjenica ni u kojem slučaju ne bi dovela do bilo kakve promjene u visini dosuđene kazne. Paravinja jest ubojica i to je u sudskom postupku nedvojbeno utvrđeno', dodao je odvjetnik obitelji Bilić.

Je li nesretna 17-godišnja Drnišanka ubijena na bilo koji drugi način osim davljenjem, tek se treba istražiti. Ako se pronađu novi dokazi, smatra odvjetnik, suđenje Paravinji će se ponoviti, a tad bi se možda mogla doznati i konačna istina u slučaju Antonije Bilić.

Dr. Milovan Kubat, voditelj DNK laboratorija Zavoda za sudsku medicinu Zagreb, objasnio je kako je 99,9 postotna podudarnost genomskom analizom dobivenog DNK uzorka iz kostiju tražene osobe s nespornim DNK uzorcima članova obitelji Bilić, a koje je Zavod dobio ranije od Centra za forenzična ispitivanja istraživanja i vještačenja 'Ivan Vučetić'.

Antonia Bilić posljednji je put viđena 7. lipnja prošle godine, kada je na mostu preko Čikole ušla u kamion. Dragan Paravinja, podsjetimo, prošli je mjesec osuđen na 40 godina zatvora zbog njezinog ubojstva.

Podsjetimo, nakon pronalaska kostiju krenule su prozivke oko načina na koji je vođena potraga za nestalom djevojkom. Ministar policije Ranko Ostojić najavio je kako će, potvrdi li analiza da u pitanju Antonia, preispitati je li u potrazi bilo propusta. Potraga za nestalom 17-godišnjakinjom bila je najveća i najopsežnija potraga u Hrvatskoj. U njoj su sudjelovale najelitnije snage MUP-a, isušivalo se jezero, pretražene su tisuće četvornih kilometara, u pomoć su pozvani i Slovenci s bespilotnom letjelicom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene