Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lihvar u rukama policije

Od maloljetnika iznudio 200.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jutros je u Istražni centar u Splitu privden 24-godišnji A.M. iz Hrvaca, osumnjičen za sklapanje lihvarskog ugovora putem kojeg je maloljetnu osobu s područja Imotskog oštetio za oko 200.000 kuna.

Od polovine 2007. pa sve do 29. lipnja 2008.  osumnjičeni lihvar u nekoliko navrata je maloljetniku, za kojeg je znao da kocka, posuđivao novac. Prvi put mu je posudio 20.000 kuna te postavio uvijet da treba vratiti dvostruki iznos što je maloljetnik ispoštovao te vratio u gotovini 20.000 kuna, a drugu polovicu u zlatnom nakitu, piše Dalmacijanews.

Pročitajte i ovo Preplašena djevojčica U garažama i stanovima Strava u Austriji: 17 maloljetnika mjesecima seksualno zlostavljalo djevojčicu (12) Ilustracija Istraga u tijeku U Vinkovcima napali trojicu maloljetnika i 18-godišnjaka, policija traži nasilnike

Drugi put maloljetniku je posudio 62.400 kuna i to na način da mu je otvorio tekući račun i na njega uplaćivao novac. Preostali novac uplaćivao je i na račun 21-godišnjeg prijatelja maloljetnika. I taj je novac, kao što je pisalo u lihvarskom ugovoru koji je potpisan, maloljetnik duplo platio i to dio u novcu, a dio u građevinskom materijalu.

I kada je maloljetnik u cijelosti isplatio dug, A.M. mu nije dao mira. Nazivao ga je, tražio kamate te prijetio da će sve reći njegovim roditeljima da je još zadužen i kod drugih ljudi. Maloljetnik je lihvaru uplatio novac, no ni to mu nije bilo dosta. A.M. je proteklog vikenda u Lovreću zaustavio maloljetnika koji je od straha pobjegao te pozvao policiju i roditelje i na taj način okončao muku. Uskoro je lihvar završio na kriminalističkoj obradi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene