Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nepoznati počinitelj ispalio je sinoć više hitaca prema restoranu Madera Grill na zagrebačkom Prisavlja, čiji je vlasnik Dane Šiljković, jedan od svjedoka sa suđenja tzv. zagrebačkoj zločinačkoj organizaciji, a jedan metak završio je u stanu majke s djetetom.


Na mjestu sinoćnje pucnjave policija je jutros nastavila prikupljati tragove koji bi trebali pomoći u rasvjetljavanju napada koji, kako mediji nagađaju, nosi potpis organiziranog kriminala.

Vezani članci Policija, ilustracija Dvojac uhićen zbog pucnjave u kojoj je teško ranjen 32-godišnjak od ranije poznat policiji, jednome se već sudilo za ubojstvo Pucnjava u Tennesseeju Pucnjava u srednjoj školi u Tennesseeju: Ubijen maloljetni mladić, ozlijeđeni policajac hitno prebačen u bolnicu. Uhićena jedna osoba

Glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba rekla je da je nepoznati počinitelj u 22,40 sati s druge strane ulice ispalio više hitaca prema Madera Grillu kraj kojega je i restoran Primošten, čije je suvlasnik također Šiljković.

Nitko od šestero zaposlenika restorana i osmero gostiju, među kojima je bio i glumac Božidar Alić i njegova supruga, nije ozlijeđen, a na sreću ni 36-godišnja majka s djetetom u čije je stan između terase i dječje sobe uletio jedan metak.

Meci su još probili staklena ulazna vrata Madera Grilla, te limenu oplatu oko i iznad restorana.

Za sada se ne zna ni tko je bio meta napada.

Policijska glasnogovornica nije mogla potvrditi nagađanja medija da je napadač s jednim pomagačem došao i pobjegao na motociklu.

Vlasnik napadnutog restorana vlasnik je i kafića Stara Knežija koji je postao poznat tijekom suđenja tzv. zagrebačkoj zločinačkoj organizaciji, čiji su se navodni pripadnici, u medijima prozvani "dečki s Knežije", okupljali u tom kafiću. Inače, na istom mjestu, u studenome 1999. ubijen je Damir Dado Džeba, pripadnik zagrebačkog krim-miljea.

Prema pisanju tiska, hici su navodno ispaljeni u trenutku kada su u restoran ulazila dvojica muškaraca, a prije pucnjave u blizini je navodno viđen i bijeli "Lamborghini" koji je nakon ispaljenog rafala nestao. Tisak piše i da su se u susjednom restoranu "Primošten" nalazila dvojica iz tzv. knežijske skupine Đorđe Vuletić i Velibor Momčilović Lola.

Nagađanja medija u zagrebačkoj policiji nisu željeli komentirati, a policijska glasnogovornica kazala je da će više podataka o svemu imati nakon završenih izvida i obavijesnih razgovora.