Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imala je samo 22 godine

Objavljeni novi detalji o tragičnom padu djevojke s padobrana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraga tragedije u kojoj je nakon pada s padobrana u more kod Bola na Braču život izgubila mlada djevojka iz Italije i dalje traje, a Ministarstvo pomorstva objavilo je neke pojedinosti o uzrocima nesreće.

O jučerašnjoj tragediji na Braču, u kojoj je nakon pada s padobrana vučenog gliserom život izgubila talijanska državljanka, danas se oglasilo Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tragedija na odmoru Čeh fotografirao divovske valove na Kanarima: Pao u more i poginuo Ilustracija teška nesreća na moru Na plaži na Čiovu gliser naletio na ženu: Propeler joj zahvatio nogu, u bolnici je

Iako je istraga nesreće i dalje u tijeku, Ministarstvo je otkrilo neke dosad nepoznate detalje o uzrocima tragedije.

>> Prijateljice na padobranu vukao gliser, jedna ispala i POGINULA

U priopćenju tako stoji da je život izgubila 22-godišnja F.G., a da je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) dojavu o njezinu stradavanju primila jučer u 13:30 sati, nakon pada padobranom u more.

'Po dojavi na poziciju nesreće plovilom 'Pojišan' Lučke kapetanije Split upućen je dežurni inspektor LK Split, koji je zapošeo inspekcijski postupak u uzrocima nesreće', stoji u priopćenju.

Prema dosad prikupljenim informacijama, dvije talijanske državljanke koristile su rekreacijske usluge vuče padobrana s dva sjedišta gliserom u vlasništvu T.B. iz Bola na Braču, koji je ujedno i upravljao gliserom na kojemu se u trenutku nesreće nalazio još jedan član posade.

Nekoliko minuta nakon početka leta na neutvrđenoj visini stradaloj talijanskoj državljanki otpustio se desni sigurnosni remen zbog čega se počela nekotrolirano vrtjeti u zraku, što je vjerojatno dovelo do popuštanja i lijevog sigurnosnog remena, te je F.G. pala u more i pritom smrtno stradala.

Njezino je tijelo nakon toga prebačeno u ambulantu u Bolu, gdje je službeno konstatirana smrt.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene