Policija, ilustracija (Foto: Pixsell, Ivo Cagalj)
Policija, ilustracija (Foto: Pixsell, Ivo Cagalj)

Međimurska policija objavila je detalje teške prometne nesreće koja se dogodila u utorak na cesti između Čakovca i Štefanca.


Do prometne nesreće došlo je u utorak poslije 16 sati, na državnoj cesti 3, između Čakovca i Štefanca. 23-godišnjak sa šireg područja općine Donji Kraljevec vozio je automobil čakovečkih registarskih oznaka.

Vezani članci Princ William i Kate Middleton (Foto: Getty Images) Pratnja Williama i Kate ugrozila život starici (83): Zbog prometne nesreće bakica je u kritičnom stanju Policija, ilustracija (Foto: Pixsell, Hrvoje Jelavić) Visoke kazne za one koji pobjegnu: Znate li što morate učiniti u slučaju prometne nesreće?

U blagom zavoju prešao je na lijevu prometnu traku i udario u kamion s poluprikolicom čakovečkih registarskih oznaka koji mu je dolazio iz suprotnog smjera. Kamion je vozio 29-godišnjak s područja općine Belica.

Automobil je od siline udara odbačen izvan kolnika na travnatu površinu, dok je kamion odbačen izvan kolnika na drugu stranu. Poluprikolica je ostala djelomično na kolniku.

Liječnička ekipa Zavoda za hitnu medicinu kod 23-godišnjeg vozača mogla je samo konstatirati smrt. Očevid je provela zamjenica općinske državne odvjetnice u suradnji s očevidnom ekipom Postaje prometne policije Čakovec. Tijelo poginule osobe prevezeno je na odjel patologije Županijske bolnice Čakovec, gdje će biti obavljena sudska obdukcija.

U vremenu od 16:23 do 22:08 tijekom obavljanja očevida, micanja vozila i čišćenja ceste promet je na navedenoj dionici ceste bio zatvoren te se odvijao obilazno.

Utvrđeno je da 23-godišnjak za volanom automobila tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas. Na mjesto prometne nesreće izašli su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca radi izvlačenja unesrećenog vozača iz vozila.

Osumnjičena za ubojstvo sestre: Smiljani Srnec određen jednomjesečni istražni zatvor

Jedanaestomjesečni dječačić zadobio je ozljede opasne po život: Hoćemo li novim potezom zakonodavaca stati na kraj tragedijama u prometu?