Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Novici Petraču i Siniši Šoši po šest mjeseci zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novica Petrač (27) i Siniša Šošo (39) danas su na zagrebačkom Općinskom sudu osuđeni na po šest mjeseci zatvora zbog pokušaja nanošenja teških tjelesnih ozljeda Damiru Rovišanu u ožujku 2001. u casinu hotela Esplanade.

Time je odbijen zahtjev da se Šošu kazni s godinom i četiri mjeseca zatvora pa je državna odvjetnica najavila žalbu.

Pročitajte i ovo Žrtva nasilja ide u zatvor na 2,5 godine Žrtva Damira Škare o konačnoj presudi za silovanje: "Pravda je nekako spora, ali je pravedna, dostižna" Marina Lovrić Merzel Nakon 10 godina Bivša županica osuđena na šest godina zatvora: Oduzet joj nezakonito stečena imovina

No Županijski sud trebao bi donijeti pravomoćnu presudu do 3. ožujka ili će nastupiti zastara.

Iako su rasprave protiv Novice Petrača i Siniše Šoše više puta
odgađane, sudac Općinskog suda danas je uspio završiti suđenje.

Šošo i Petračev branitelj Ljubo Pavasović Visković tražio je sučevo izuzeće zbog pristranosti, no sudac ih je odbio smatrajući kako time žele samo otezati postupak radi zastare.

Pavasović Visković dobio je od suca odobrenje da napusti raspravu jer mu je, kako je rekao, u takvoj situaciji onemogućeno  zastupanje branjenika. Sudnicu je uz odobrenje suca napustila i Šošina braniteljica Nela Pedišić, što je sudac ocijenio postupkom solidariziranja s Pavasovićem Viskovićem.

Sudska presuda donesena je na temelju videozapisa na kojem se vidi tučnjava te iskaza svjedoka i oštećenog Rovišana kod istražnog suca, koji su opisali događaj. No svjedoci su na glavnoj raspravi izjavili kako se ne sjećaju događaja.

Šošo nije želio gledati videozapis prijepornog događaja, a nakon pregleda kasete vratio se u sudnicu, pokušavajući ishoditi prekid rasprave. No sudac je odbio njegove zahtjeve pa je Šošo napustio sudnicu prije objave presude.

Današnjoj raspravi nije želio nazočiti niti Novica Petrač, koji u
Lepoglavi služi 3,5-godišnju zatvorsku kaznu zbog otmice maloljetnog sina Vladimira Zagorca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene