Petarda, ilustracija (Foto/Arhiva: Borna Filic/PIXSELL)
Petarda, ilustracija (Foto/Arhiva: Borna Filic/PIXSELL)

Aktiviranjem elektrodetonatorske kapisle, inicijatorom za eksploziv, u utorak je dječak u Lipovljanima lakše ozlijedio šaku, a u sisačko-moslovačkoj policiji nastavljaju kriminalističku istragu toga događaja da bi utvrdili kako je došao u dodir s eksplozivom.


Policija je u srijedu izvijestila da se osmogodišnji dječak ozlijedio na Novu godinu oko 16:30, a u pakračkoj bolnici konstatirane su mu lakše ozljede.

Vezani članci Smrtonosni napad u pariškoj policiji (Foto: AFP) Francuska: Uhićeno petero ljudi povezanih s napadačem na sjedište pariške policije Petarda, ilustracija (Foto/Arhiva: Borna Filic/PIXSELL) Imotski: Dječak petardu ubacio u cijev, teško ga je ozlijedila na oba oka

Iz PU sisačko-moslavačke kažu kako tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana na njihovu području nije bilo većih izgreda ili narušavanja javnog reda i mira.

Podsjećaju da je u tijeku MUP-ova akcija "Manje oružja, manje tragedija", u kojoj građani mogu dragovoljno policiji predati sve vrste oružja i ubojitih sredstava bez sankcija.

Neće biti ni prekršajno ni kazneno prijavljivani, a predaja je anonimna. (Hina)