Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svjedočio pilot kanadera

'Nismo gasili požar na Kornatu jer smo morali u Zadar po gorivo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požarište na Kornatu bilo je jako dugačko, gorjelo je nisko raslinje na liniji od oko dva kilometra. Kuće nisu bile ugrožene, a nismo vidjeli ljude, kazao je pilot kanadera Boris Iskra.

Frane Lučić svjedočit će o kornatskoj tragediji 5. listopada. Najavljeno je to u nastavku suđenja bivšem šibenskom vatrogasnom zapovjedniku Draženu Slavici za kornatsku tragediju u kojoj je živote izgubilo 12 vatrogasaca. Danas je prvi svjedočio pilot kanadera Boris Iskra.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Suđenje Draženu Slavici Vatrogasni vještak: Požar na Kornatu nije bilo moguće gasiti bez kanadera Slika nije dostupna Kornatska tragedija Suđenje Slavici: 'Nisam vidio Pilatus!'

'Požarište na Kornatu bilo je jako dugačko, gorjelo je nisko raslinje na liniji od oko dva kilometra. Kuće nisu bile ugrožene, a nismo vidjeli ljude. Netom prije dolaska iznad Kornata oko 13.30 sati vidjeli smo da se s Kornata vraća jedan helikopter, a na Kornatu nismo gasili jer smo se s požarišta na Hvaru morali vratiti u Zadar po gorivo. Tada nas je zamijenila druga posada jer smo taj dan imali samo jedan ispravan kanader', rekao je Boris Iskra.

Svjedočio je i zapovjednik HRZ-a Miroslav Kovač. Opisao je kako je tog kobnog dana gasio požar na Hvaru, a nakon toga je oko 13:30 satipreletio požarište na Kornatu. Nije ga gasio zato što nije imao dovoljno goriva. Svjedočeći je rekao kako mu nije poznato da je netko od ozlijeđenih prevezen u Split. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene