Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oko izvlačenja milijuna iz tvrtke

Nevenka Jurak počinje iznositi obranu u USKOK-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nevenka Jurak, vlasnica tvrtke 'Fimi media' poslijepodne u sjedištu USKOK-a u Gajevoj ulici počinje iznositi svoju obranu.

Jurak počinje iznositi obranu zbog sumnji da je preko njene tvrtke iz javnih poduzeća i ministarstava izvučeno više desetaka milijuna kuna, doznaje se iz izvora bliskih istrazi. Termin za ispitivanje pred USKOK-ovim istražiteljima Jurak je dobila nakon što joj je rano poslijepodne produljen istražni zatvor za još tri mjeseca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nije puno otkrio Bajić o uhićenju Barišića: USKOK odlučuje kada i što će raditi Slika nije dostupna Vlasnica Fimi-Medije Jurak osumnjičena za naplatu nepostojećih usluga od 16 i pol milijuna kuna

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić istražni joj je zatvor produljio zbog sumnje da bi mogla utjecati na šezdesetak svjedoka koji još nisu ispitani u ovom postupku. USKOK koji je zatražio da se Nevenki Jurak produlji istražni zatvor ovoga puta nije tražio da ju se u Remetincu zadrži i zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela.

>> Nevenki Jurak produžen istražni zatvor za tri mjeseca

Nevenka Jurak prva je uhićena u aferi 'Fimi media' još 9. kolovoza, a iako najprije pred istražiteljima nije željela govoriti o optužbama za koje se tereti njena je obrana kasnije ustvrdila da bi bilo vrlo loše da se do kraja postupka brani šutnjom.

Iznošenje bi moglo trajati nekoliko dana

Nagađa se da bi nakon iznošenja svoje obrane pred USKOK-ovim istražiteljima, što bi moglo trajati nekoliko dana, i ona mogla biti puštena da se brani sa slobode pa u Remetincu najvjerojatnije neće provesti naredna čitava tri mjeseca za koliko joj je istražni zatvor danas produljio Županijski sud.

Inače iz istražnog je zatvora puštena njena suradnica Anita Lončar Papeš koja je pred USKOK-ovim istražiteljima iznijela svoju obranu. Na slobodu je izašla oko 14,15 sati i pritom nije željela davati izjave. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene