Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završen očevid

POGINULE 2 ŽENE Otkriven uzrok tragedije u Puli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je objavila kako nijedan ov vozača nije bio pod utjecajem alkohola.

Nepropisno pretjecanje kolone vozila uzrok je teške prometne nesreće u ponedjeljak u 23,40 sati u Puli, u kojoj su poginule dvije pješakinje od 49 i 51-godišne iz Pule, dok je treća teže ozlijeđena, izvijestila je u utorak istarska policija nakon obavljanja očevida.

Pročitajte i ovo Tvrđava Monvidal Teško ozlijeđena Muškarac gurnuo ženu s pulske tvrđave: Pala s visine od pet metara i završila u bolnici U prometnoj nesreći u Velikoj Gorici smrtno stradao motociklist - 3 Kod Velike Gorice Otkriveno kako je došlo do tragedije u kojoj je na Veliki petak poginuo motociklist

Ozlijeđena Puljanka zadržana je na liječenju u Općoj bolnici Pula. 'Dežurna služba je napravila obradu i ustanovljene su ozljede glave, ne tako strašne, neurološki potpuno u redu i ozljeda nožnog zgloba, zatvoreni prijelom nožnog zgloba koji je odmah u jutarnjim satima nakon obrade operiran i za sada je stanje potpuno stabilno', rekao je za Novu TV voditelj odjela traumatologije i ortopedije Nadomir Gusić. Nesreća se dogodila u Ulici 119. brigade, kada je 45-godišnji vozač iz Svete Nedelje, osobnim vozilom BMW švicarskih registracija počeo skretati ulijevo na parkiralište. Pri tome u njegov automobil udario je drugi BMW, njemačkih registracija, kojeg je iz istog smjera vozio 23-godišnjak s područja Vodnjana, a koji je nepropisno pretjecao kolonu vozila.

Uslijed sudara BMW njemačkih registaracija odbio se i udario u tri pješakinje, koje su hodele nogostupom kod ulaza na parkiralište.

Na mjestu nesreće poginula je 49-godišnja žena, dok su druge dvije pješakinje - od 51 i 45 godina zbog teških ozljeda prevezene u pulsku Opću bolnicu, gdje je 51-godišnja Puljanka pola sata nakon ponoći umrla. Treća pješakinja zadobila je teške tjelesne ozljede, a prema informacijama iz pulske bolnice, izvan je životne opasnosti.

Ni jedan od vozača nije bio pod utjecajem alkohola, utvrdila je policija, koja je uhitila obojicu vozača.

Za vrijeme trajanja očevida, od ponoći do 3.15 sati, Ulica 119. brigade bila je zatvorena za promet.

Prema podacima Policijske uprave istarske, od početka godine ovo je dvanaesta prometna nesreća s ukupno 13 poginulih, što je više nego prošle godine kada se u istom razdoblju dogodilo devet prometnih nesreća s 12 poginulih osoba. Osim toga, od početka godine u Istarskoj županiji poginulo je pet pješaka, dok je lani u istom razdoblju smrtno stradao jedan pješak.  (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene