Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uskraćivao mu hranu

Amerikanac u Zagrebu autističnog brata držao u lancima: Nepravomoćno dobio tri godine zatvora

Sudski čekić
Sudski čekić Foto: DNEVNIK.hr
Američkog državljanina (40) terete da je držao zatočenog autističnog brata te mu je uskraćivao hranu.

Na zagrebačkom Općinskom sudu danas je zbog toga nepravomoćno dobio tri godine zatvora. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Život u zatočeništvu Ljudi se zalagali za parenje životinje kojoj prijeti izumiranje: Nova odluka izazvala kritike Slika nije dostupna RADNICI SU NA TERENU VIDEO/FOTO "Opet plivamo": Zagrebačka ulica bila potopljena u lipnju, a sad opet gledaju neugodne prizore

U kaznu mu je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru, piše Jutarnji list koji dodaje da neće morati platiti sudske troškove. Amerikanac ima pravo na žalbu u roku od 15 dana. Kaznu je dobio zbog protupravnog oduzimanja slobode te nanošenja teških ozljeda.

Sve se događalo prije godinu i pol u unajmljenoj kući u zagrebačkim Gajnicama. Bratu je iskopao i grob u dvorištu. Policiju je zvala susjeda koja je u dvorištu vidjela pothranjenog muškarca koji u lancima pokušava jesti otpatke hrane. Tad je imao 39 kilograma. 

U međuvremenu se, piše Jutarnji, oporavio i vraćen je u Ameriku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna jednostavno jedinstveni Što je autizam? "Spektar uspoređujem s izvanzemaljcem koji je sletio na Zemlju i mora se uklopiti, iako mu često nije jasno što i zašto Zemljani rade"

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene