Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osječka Klinička bolnica

'Nema stručne pogreške, trudnica preminula od srca'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U povodu smrti 41-godišnje trudnice Dubravke Prijić prije dva dana u Osijeku, čije je dijete spašeno carskim rezom, Povjerenstvo za unutarnji nadzor osječke Kliničke bolnice zaključilo je kako nema stručne pogreške bolničkog osoblja i navodi da nalazi obdukcije upućuju na to da je popuštanje srca neposredni uzrok smrti.

Priopćenje za javnost u kojemu navodi mišljenje povjerenstva za unutarnji nadzor Kliničke bolnice u Osijeku, koje je danas održalo sastanak, medijima je poslijepodne poslao ravnatelj osječke Kliničke bolnice doc. dr. Željko Vranješ. U priopćenju se ističe da je obdukcijom pronađen opći krvni zastoj i edem mozga i pluća što ‘upućuje na popuštanje srca kao neposredni uzrok smrti’. Po mišljenju povjerenstva, ‘nema stručne pogreške u radu osoblja osječke Kliničke bolnice’, stoji u priopćenju.

Pročitajte i ovo Plakat ispred doma zdravlja Nelojalna konkurencija Plakatima vrbuju liječnike, razljutili ostatak Hrvatske: ''Ljuti me i žalosti. Ne znam koji bih sad izraz upotrijebio'' Liječnik u ordinaciji (Foto: Dnevnik.hr) HZZO Donesena odluka o novom načinu financiranja posebnih liječničkih dežurstava

>> Umrla u devetom mjesecu trudnoće, dijete spašeno

Dubravka Prijić, koja je u bolnicu došla zbog bolova i krvarenja dva dana prije porođaja, umrla je u srijedu na ginekološkom odjelu Kliničke bolnice, a liječnici su spasili njezinu djevojčicu, koja je u inkubatoru. Obitelj umrle trudnice okrivila je dežurne liječnike za smrt, ocjenjujući da je nisu pravodobno operirali, to jest porodili carskim rezom.

(Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene