Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preokret u Osijeku

Policija tvrdi da je afera s prostitucijom izmišljena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Osijeku ne postoji organizirani lanac prostitucije maloljetnica, rekli su načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec i načelnik PU osječko baranjske Darinko Mikulić, na konferenciji za novinare u Osijeku.

Policija je istragom ustvrdila kako je afera izmišljena te da nema organiziranog lanca prostitucije, no ne žele ulaziti u detalje o privatnom seksualnom životu štićenica Doma. Za ovu je aferu, ustvrdila je policija, krivac 54-godišnji Osječanin koji je htio diskreditirati Dom za odgoj djece i mladeži u Osijeku u kojem se nalazi i njegovo dijete, svoju bivšu suprugu i ugledne Osječane koji se navode u pismu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Policija istražuje slučaj Rus u Beogradu unajmio prostitutku: Večer za zabavu pretvorila se u noćnu moru Ilustracija braća Panić FOTO Zgodnim maserkama obećavali zaradu 100 eura na dan: Vučićeva kumčad na policijskoj tjeralici zbog prostitucije, pobjegli u Hrvatsku

On je, kako je rekla policija, štićenicima Doma davao novac i nagovarao ih da napišu pisma u kojima optužuju ugledne Osječane za korištenje seksualnih usluga te to pismo proslijedio medijima. U policiji je već evidentiran za višestruka kaznena djela, prijetnje, prikazivanje pornografskog materijala djeci te nasilničko ponašanje u obitelji. Nitko od policijskih službenika, uslijed navodnih političkih pritisaka, nije maknut s toga slučaja, a vrh policije ne pokušava zataškati tzv. 'seks-aferu' jer ona i ne postoji.

>> 'Dolazili su po djevojčice i s kombijima i s autima'

>> Ne koriste kondome, ali im droga nije strana

>> Osječki dužnosnici mušterije 15-godišnjih prostitutki?

Još se uvijek provodi istraga te se utvrđuju kaznena i prekršajna djela koje je počinio 54-godišnjak u ovom slučaju, stoga je za sada nemoguće precizirati hoće li i kako muškarac odgovarati. Istražni sudac Županijskog suda u Osijeku razgovarao je sa štićenicama Doma koje su rekle kako nikada nisu čule za ljude koji se navode u pismu. Borovec je napomenuo kako je djevojkama nanesena ogromna šteta te su bile izmanipulirane.

I Glavaš ima korisnih informacija za slučaj?

Voditeljica Odjela maloljetničke delikvencije Ravnateljstva policije Renata Odeljan rekla je da su svi razgovori s djevojkama obavljeni sukladno zakonu i pravilima policijske struke, a one su izjavile da nisu dale naznake da su bile žrtve kaznenog djela podvođenja i prostitucije. Policija je obavila razgovore sa svima iz pisama, i s navodnim mušterijama i s navodnim djevojkama prostitutkama nakon čega je utvrđeno kako većina tih osoba nikada nisu bile u kontaktu s navedenim maloljetnicama. 'Utvrdili smo da su određene osobe iz Osijeka imale kontakte sa štićenicama Doma, ali da u njima nema elemenata ni jednog kaznenog djela, pa tako ni spolnog odnošaja s djetetom, jer su sve starije od 14 godine, niti spolnog odnosa pod prisilom', naveo je Borovec.

Doznajemo kako se za ‘maštovitog’ muškarca zainteresirao i Branimir Glavaš iz izbjeglištva. Navodno, o svemu ima neka saznanja koja će policiju ponovno staviti na muke. Glavaš će navodno veoma brzo progovoriti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene