Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako je prije nekoliko dana na sudu tvrdio kako uz hrvatsko i srpsko državljanstvo ima i državljanstvo Bosne i Hercegovine, ta se tvrdnja Dragana Paravinje pokazala kao još jedna monstruozna laž.


Paravinja nema BiH državljanstvo, potvrdio je Sud BiH nakon provedenih izviđajnih radnji te su, postupajući prema molbi za izručenjem Ministarstva pravosuđa RH od 28. lipnja, Ministarstvu pravde BIH dostavili ekstradicioni predmet uz Paravinjinu suglasnost za izručenjem.

Vezani članci Slika nije dostupna Misterij se nastavlja: Kad će se naći trag Antoniji? Slika nije dostupna Paravinja se cinično smješkao na spomen Antonije Bilić

Sa Suda je priopćeno kako se radi o pojednostavljenom načinu izručenja i bez provođenja cjelokupnog  ekstradicijskog postupka te da će Paravinja za to vrijeme biti u ekstradicijskom pritvoru koji mu je i određen 11. srpnja.

Paravinjina braniteljica dostavila je Sudu BiH dokumentaciju iz koje jasno vidljivo da on nije državljanin BiH.

Ravnatelj policije RH Oliver Grbić, koji je prisustvovao dvodnevnom sastanku direktora policija BiH, Hrvatske i Srbije u Sarajevu, kazao je danas novinarima da je slučaj Dragana Paravinje svojevrstan šamar prije svega pravosudnim organima, ali i policijskim organizacijama u regiji, prenosi portal 24sata.info.

Grbić je podsjetio da mjesec dana traje intenzivna potraga za Antonijom Bilić, te da su u kabini Paravinjina vozila pronađeni materijalni dokazi koji ukazuju da on ima veze s njezinim nestankom. 'Policija ima dokaze koji će dovesti do osuđujuće presude Dragana Paravinje s maksimalnom kaznom zatvora', dodao je Grbić.

Kazao je i kako u Hrvatskoj postoji 300 osoba za kojima je raspisana međunarodna tjeralica, ali da Hrvatska po Ustavu ne izručuje svoje državljane. 'Među počinjenim djelima je oko 20 ubojstava, od čega je jedno teško ubojstvo, 20 ubojstava u pokušaju i pet slučajeva silovanja od kojih se u dva slučaja radi o seksualnom odnosu s djecom', naglasio je Grbić.

'To su podaci koji zabrinjavaju', kazao je Grbić i naglasio da je slučaj Paravinja izazvao veliku pažnju javnosti i da će predsjednici vlada triju država, ministri pravosuđa i ministri unutrašnjih poslova morati sjesti za stol i porazgovarati o ovoj temi.

Antonija Bilić (17) nestala je 7. lipnja dok je stopirala kod mosta na Čikoli. Sumnja se da ju je ubio 42-godišnji Paravinja, koji je nakon uhićenja u BiH priznao zločin i rekao da je djevojku zadavio i bacio u rijeku Krku, no samo nekoliko dana kasnije je promijenio 'ploču' uz tvrdnje da je u policiji bio primoran na priznanje zbog batina.