Nasilje u obitelji,ilustracija
Nasilje u obitelji,ilustracija Foto: Getty Images

U Općinskom državnom odvjetništvu ispitan je 29-godišnjak kojega se tereti za više kaznenih djela. Određen mu je istražni zatvor.


Pijani 29-godišnji Varaždinac od svibnja 2015. godine u obiteljskoj je kući često grubo vrijeđao, omalovažavao, tukao i nanosio tjelesne ozljede svojoj supruzi, punici i dvoje maloljetne djece.

Vezani članci Nasilje, ilustracija Mladić premlatio maloljetnu majku njegova djeteta, prijetio joj smrću: Nije mu dala PIN svoje bankovne kartice Nasilje, ilustracija (Foto: Pixsell, Dubravka Petrić) Muškarac iz Ludbrega mjesecima mlatio ženu i djecu, napokon završio u pritvoru

21. siječnja ove godine zaključao je ulazna vrata kuće i sakrio ključ. Suprugu, punicu i djecu natjerao je da uđu u spavaću sobu, blokirao vrata krevetom i tako zatočenima im je prijetio.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 29-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke te zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i počinjenja kaznenih djela kojima prijeti.

Dokaže li mu se krivica za nasilje u obitelji, prijeti mu kazna zatvora u trajanju do tri godine. Za povredu djetetovih prava predviđena je kazna zatvora do pet godina, a za prijetnju do pet godina zatvora.