Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opet napao

Napadač na Luku Ritza opet pretukao mladića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Među huliganima koji su proteklu subotu u Novom Zagrebu pretukli i opljačkali 15-godišnjaka, bio je i 16-godišnji J.J., jedan od napadača na Luku Ritza, potvrdila je policija.

Napadnuti mladić sjedio je u subotu navečer na klupi ispred trgovačkog centra kada su mu prošla trojica mladića i od njega zatražila novac za cigarete. Kada im je krenuo dati novac, 16-godišnjak ga je udario, a tada su mu prišla druga dvojica napadača i srušila ga s klupice. J.J. je stajao sa strane i sve promatrao.

Pročitajte i ovo Nasukani brod Izvijestilo Ministarstvo Ljudi s nasukanog broda prebačeni na kopno Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

Napadnuti mladić digao se i počeo bježati, a napadači kojima se priključio i J.J. krenuli su za njim. Sustigli su ga, istrgnuli lančić s vrata i kožnu jaknu u kojoj se nalazio novčanik i mobitel. Mladić je nastavio trčati no tada mu je J.J. prepriječio put i srušio ga na tlo. Huligani su ga počeli cipelariti po cijelom tijelu, a najviše po glavi. Vratili su mu stvari, a mobitel i novčanik su zadržali. 

>> Optuženi za ubojstvo Ritza na sudu se smijali i zbijali šale?

Pretučenom mladiću liječnička pomoć pružena je u KBC-u Zagreb gdje je ustanovljeno da je zadobio lakše tjelesne ozljede. Policija je privela J.J., a zatim i ostalu trojicu napadača.  Iz PU zagrebačke potvrđeno je da su napadači prijavljeni za nanošenje tjelesnih ozljeda, a svi osim J.J. prijavljeni su i za razbojištvo. J.J. je prevezen Općinskom sucu za mladež, a ostali napadači odveženi su u centar Županijskog suda u Zagrebu.

Proturječni nalazi

Inače, na Odjelu za mladež zagrebačkog Općinskog kaznenog suda još uvijek traje postupak protiv trojice napadača na Luku Ritza koji su se izjasnili da nisu krivi. Postupak je zatvoren za javnost jer je riječ o maloljetnicima.

Prema pisanju tiska, na idućem ročištu ispitat će se liječnici i medicinski vještaci iz Zagreba i Splita čiji su vještački nalazi o uzroku Lukine smrti potpuno proturječni. Naime, zagrebački vještaci zaključili su da Lukina smrt nije uzrokovana udarcima, odnosno da je preminuo od aneurizme, dok su njihove splitske kolege ustvrdile da je Lukina smrt ipak posljedica napada. Luka Ritz je pretučen na cesti u lipnju prošle godine, a zbog izljeva krvi u mozak preminuo je desetak dana kasnije

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene