Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krvavi obračun u Splitu

Izbacili ga iz kluba pa se vratio s nožem u ruci: "Bilo je puno krvi, stranci su počeli plakati pa se razbježali"

Obračun na splitskim Bačvicama (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Obračun na splitskim Bačvicama (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Obračun na splitskim Bačvicama (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Obračun na splitskim Bačvicama (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Obračun na splitskim Bačvicama (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Obračun na splitskim Bačvicama (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Obračun na splitskim Bačvicama (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Obračun na splitskim Bačvicama (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Obračun na splitskim Bačvicama (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Galerija 1/4 >>
Splitska policija u petak ujutro dobila je dojavu o ozlijeđenoj osobi kod kafića na Bačvicama u Splitu.

U petak ujutro u 3:42 policija je dobila dojavu o tome da se kod ulaza u klub na Bačvicama nalazi ozlijeđena osoba. Utvrđeno je da su ozlijeđena četiri muškarca. Njima je pružena liječnička pomoć.

Pročitajte i ovo Ilustracija Traže se očevici Tragična prometna nesreća između Trogira i Splita: Od posljedica sudara automobila i motocikla jedna osoba preminula Slika nije dostupna Teška prometna nesreća Autom sletjeli s ceste kod Imotskog: Jedna osoba poginula, četiri ozlijeđene

Policajci su ubrzo pronašli muškarca kojeg se dovodi u vezu s ozlijeđenim muškarcima. Kod njega je pronađen nož.

"Nad njim su uporabili sredstva prisile (sprej s nadražujućom tvari i sredstva za vezivanje), a nakon toga mu je pružena liječnička pomoć zbog djelovanja spreja na oči", priopćeno je iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

"Očevid na Bačvicama je dovršen, u klub u kojem se dogodilo ne može se ući, čiste ga. Blizu kluba su krvavi tragovi na podu", javio je reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan. Obračun se dogodio u predvorju kluba, a krvavih tragova ima i na udaljenosti od tridesetak metara.

Jedan teže, trojica lakše ozlijeđenih

Liječnička pomoć pružena je četvorici napadnutih muškaraca (trojici hrvatskih državljana u dobi od 36, 37 i 49 godina te 23-godišnjem državljaninu Australije), kao i 42-godišnjem hrvatskom državljaninu koji se dovodi u vezu s ozljeđivanjem spomenutih osoba.

Utvrđeno je da je 49-godišnjak zadobio tešku, dok su 36-godišnjak, 37-godišnjak i 23-godišnji državljanin Australije lakše ozlijeđeni. 42-godišnjaku osumnjičenom za napad, osim nadraženosti očiju uslijed uporabe spreja s nadražujućom tvari, konstatirane su i ozljede nogu koje je zadobio prije uporabe sredstava prisile, prilikom skoka na tlo s veće visine.

49-godišnjak je zadržan u bolnici, nad 36-godišnjakom je još u tijeku liječnička obrada, dok su 37-godišnjak, 23-godišnjak i 42-godišnjak otpušteni iz bolnice. 42-godišnjak je priveden u službene prostorije i nad njim se provodi kriminalističko istraživanje.

Ozlijeđen policajac izvan dužnosti

Dalmatinski portal javlja da je muškarac koji je nožem ozlijedio više osoba prije toga izbačen iz kluba. Otišao je po nož, vratio se i napao voditelja kluba.

Osim njega u napadu muškarca nastradali su i zaštitar, policajac koji je bio izvan službe te jedan gost iz Austrije. "Točno je da je jedna od ozlijeđenih osoba policijski službenik policijske uprave Splitsko-dalmatinske, koji se u tom trenutku nalazio izvan službe", potvrdila je Ana Čepić, glasnogovornica splitske policije.

Neslužbeno doznajemo da se radi o interventnom policajcu koji je u klubu radio kao zaštitar.

Zaštitar sav krvav

"Bilo je dosta krvi, stranci su svi bili prepadnuti, počeli su plakat, svi su se razbižali. Zaštitar je bio cijeli krvav, konobar isto tako, svi su im pomagali. Stvarno nije bio lip prizor, nadam se da to neću više doživit jer je bilo blizu mene. Sve skupa do dolaska policije trajalo je pet minuta, ali stvarno nije bilo ugodno", kazao je Dino, jedan od svjedoka, za Dnevnik Nove TV.

"Izvadio je nož i iz čista mira počeo bosti ljude. Bilo je strašno", dodao je drugi.

Na mjestu događaja obavljen je očevid. O događaju je obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene