Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naoružan i opasan

Kloštar Ivanić u strahu: Policija traga za napadačem koji je propucao i opljačkao starijeg muškarca

Aktualno Galerija Pobjegao napadač u Kloštar Ivaniću - 2 Pobjegao napadač u Kloštar Ivaniću - 2 Foto: DNEVNIK.hr Pobjegao napadač u Kloštar Ivaniću - 1 Pobjegao napadač u Kloštar Ivaniću - 1 Foto: DNEVNIK.hr Pobjegao napadač u Kloštar Ivaniću - 3 Pobjegao napadač u Kloštar Ivaniću - 3 Foto: DNEVNIK.hr Pobjegao napadač u Kloštar Ivaniću - 4 Pobjegao napadač u Kloštar Ivaniću - 4 Foto: DNEVNIK.hr +3 Pobjegao napadač u Kloštar Ivaniću - 5 Galerija 1/8 >>
Kloštar Ivanić u strahu od napadača koji je naoružan i u bijegu. Propucao je i opljačkao starijeg muškarca. Za njim tragaju sve snage zagrebačke policije.

Usred vinograda je policijska traka. 70-godišnji muškarac pokraden je i propucan na svom kućnom pragu. Prvi susjed Damir Žerjav čuo je pucnjeve.

"Prvi puta sam čuo pucnjeve u toku noći, u 2:30 ujutro, meni je to djelovalo kao da je orah pao na dvorište. Tu su krovišta metalna tako su djelovali tu udarci", kazao je u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Matee Ćorić.

Zato je nastavio mirno spavati. Ujutro, kada je vidio policiju i hitnu u svom dvorištu, shvatio je da nije bio orah već metak, a njegov susjed ranjen je jednim hicem u nogu.

"Ja sam bio prisutan tu kod balkona gdje ga je hitna prematala, bilo je dosta krvi. Bilo je sve raskrvareno u kući. Šokira me to sve skupa da se to događa u malom mjestu, općenito ljudi su prestrašeni", dodao je.

Policija intenzivno traga za napadačem. Naoružan je i opasan.

Policija je potvrdila da je dan prije napada iz kuće ukradene dvije puške sa streljivom. Pretpostavlja se da je napadač onda iskoristio to oružje.

Povezuju ga i s krađom automobila

Povezuje ga se i s krađom automobila. Zbog straha, neki nisu ni htjeli pred kameru Nove TV. U mirno mjesto uvukao se nemir i policija poziva na oprez.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uhvaćen u subotu Ostao bez BMW-a: Mladiću sud u Zagrebu oduzeo skupocjeni auto trajno i bez naknade

"Normalno da je strah ovdje svih jer ovdje dosta ima kuća gdje sami stariji žive i nema muških. Šumovito je preko ceste da vreba, isto te strah. Ne mora on doći, ne, u kuću", kazao je Stipo iz Kloštar Ivanića

"Ne kontaktiramo s takvim ljudima niti se družimo", dodala je Ana.

Dnevnik Nove TV neslužbeno doznaje - sumnja se da je riječ o istom napadaču koji je u Sesvetama početkom mjeseca pokušao ubiti čovjeka.

Pročitajte i ovo Pucnjava u školi u SAD-u - 4 NOVI NAPAD Strava u srednjoj školi: Bivši učenik ubio profesora i učenicu, presudila mu policija

Po naselju su tada bili zalijepljeni plakati s njegovim likom, a za pronalazak nudila se novčana nagrada.

Dodatno zabrinjava to da je u manje od 20 dana dva puta posegnuo za oružjem, a još je u bijegu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene