Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Istražna sutkinja Županijskoga suda u Vukovaru Nevenka Zeko potvrdila je da su u nekoliko plastičnih vreća, koje su pronašli radnici vukovarskoga Komunalca na odlagalištu otpada Petrovačkoj doli nedaleko od Vukovara, bile ljudske kosti.


Prema riječima sutkinje Zeko, istog dana kad su pronađene kosti, na odlagalište otpada Petrovačku dol u otvorenome kontejneru dovezeno je i smeće iz vinkovačke Opće bolnice.

Vezani članci Ivan Penava (Foto: Pixsell,Patrik Macek) Penava razmišlja o kandidaturi za predsjednika HDZ-a: "Riješit ćemo problem nesankcioniranja ratnih zločina" Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) Penava: ''Za hrvatske institucije predstavljamo smetnju. To ćemo morati promijeniti''

Dodala je da je, prema dosadašnjim nalazima, obdukcijom u vukovarskoj Općoj bolnici patolog Ante Blažanović utvrdio kako pronađene koste ne potječu iz Domovinskoga rata, nego iz ranijeg razdoblja. Pošto završi obdukcija pronađenih kostiju, znat će se nešto više o tom slučaju, istaknula je Zeko.

Glasnogovornik vukovarsko-srijemske Policijske uprave Krunoslav Žgela rekao je da je policija 20. siječnja primila dojavu o pronalasku kostiju u četirima plastičnim vrećama.
Žgela je izjavio da policija utvrđuje činjenice o podrijetlu pronađenih kostiju te kako su dopremljene na odlagalište otpada Petrovačku dol.

Pomoćnik ravnatelja vinkovačke Opće bolnice Krunoslav Šporčić izjavio je da Uprava bolnice ne želi izlaziti u javnost s bilo kakvim podatcima dok ne završi istraga koju je pokrenula policija. Dodao je da će se, usporedno s policijskom istragom, u bolnici pokrenuti i interna istraga u svezi s tim slučajem.