Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Čest gost" sudova

Muž bivše misice Ivica Đolo htio opljačkati mjenjačnicu: "Nudio mi je 2 000 eura da mu sredim prigušivač za pištolj"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavljeno je suđenje Ivici Đoli, kojemu se sudi za pokušaj razbojstva u mjenjačnici 18. svibnja ove godine na zagrebačkoj Malešnici.

"Tražio je od mene da mu napravim prigušivač za pištolj od filtera za ulje jer je on to gledao na Youtubeu i za to mi je ponudio 2000 eura. Rekao sam mu da mu ja to ne mogu napraviti i dao sam mu kontakt od jednog tokara", rekao je to, među ostalim, Hrvoje M., susjed Ivice Đole, 40-godišnjeg bivšeg vlasnika malonogometnog kluba i bivši suprug misice Ivane Delač kojem se sudi za pokušaj razbojstva u mjenjačnici 18. svibnja ove godine na Malešnici, piše Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Ilustracija pravomoćna presuda Bratić Ivana Turudića po četvrti put uspio odgoditi odlazak u zatvor Nastavak istrage o Turudiću - 2 Posebna zaštita Turudić bi poput jednog bivšeg dužnosnika mogao biti štićena osoba prve kategorije: Dobit će i blindirano vozilo?

Đolo je uperio pištolj u vlasnika mjenjačnice Matu Lekića, koji je počeo vikati “Ubit će me! Ubit će me!” pa je Đolo otišao bez plijena, no snimile su ga nadzorne kamere."Je li Vam Đolo rekao zašto mu treba pištolj s prigušivačem"?, pitao je Đolina susjeda sudac Ivan Turudić. "Rekao je da treba zastrašiti nekog u Bugarskoj.

Pištolj mi nije dao, već ga je ostavio u jednoj kutiji u mojoj garaži. Jedan dan je nazvala njegova žena i rekla da se makne ono što je Ivica ostavio kod mene jer će doći policija na pretres. Nazvao sam odvjetnicu, a onda i jednog prijatelja koji je inspektor u policiji i on mi je savjetovao da nazovem 112. To sam i učinio i kad je došla policija, predao sam im pištolj", ispričao je Hrvoje M.

Potom je u sudnicu pozvan Predrag G. koji je kobnog dana u nekoliko navrata vozio Đolu do mjenjačnice. Prvo je svjedok pojasnio sucu Turudiću kako Đolu poznaje nekoliko godina kroz sport i kako ga je tog dana Đolo zamolio da ga odveze do Malešnice u dva navrata. Ali kako je svjedok spominjao javnog bilježnika, što uopće nije naveo u istrazi, sudac Turudić ustvrdio je da govori nešto što uopće nije rekao pa je svjedoku pročitan iskaz iz istrage. Na kraju je ipak ustvrdio da ga je vozio, ali da nije znao zbog čega, te da je po Đolinoj zamolbi nadgledao iz kafića prekoputa mjenjačnice događa li se nešto neobično.

Đolo je stalno imao neke primjedbe na iskaze svjedoka, pa mu je sudac Turudić rekao: "Ovdje vam se sudi za pokušaj razbojstva i što prije to shvatite, to bolje za vas. Nećete impresionirati sud svojim nabrajanjem nekretnina i par excellence biznisa. Možete pričati i da ste bili na Mjesecu", rekao mu je predsjednik vijeća.

Posljednji je ispitan poduzetnik Stipe Ivanković Lijanović, koji je i spojio Đolu s vlasnikom mjenjačnice, inače svojim rođakom."On me pitao imam li nekog tko ima mjenjačnicu, da je čovjek od povjerenja kad treba promijeniti veću svotu novca".

Na pitanje o kolikim je iznosima bila riječ, Ivanković Lijanović je raširivši ruke rekao: "S Đolom kad pričate o novcu to su vam svote od milijardu do pet milijardi eura", rekao je.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene