Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijatelji zvali pomoć

Užas na Medvednici: Muškarac planinario, pozlilo mu pa preminuo

Medvednica
Medvednica Foto: DNEVNIK.hr
U ponedjeljak je preminuo muškarac kojem je pozlilo dok je planinario po zagrebačkoj Medvednici. HGSS je u priopćenju o događaju savjetovao građane o tome na što trebaju dodatno pripaziti kad odlaze u prirodu.

Iz HGSS-a su obavijestili da je u ponedjeljak 4. srpnja jedna osoba preminula planinareći na zagrebačkoj Medvednici. U priopćenju su, osim detalja izlaska na teren, savjetovali građane o tome na što treba pripaziti kada izlaze u prirodu, pogotovo u planine.

"U ponedjeljak 4. srpnja u jutarnjim satima HGSS-ova Stanica Zagreb zaprimila je dojavu o tome kako je muškoj osobi na popularnoj Bikčevićevoj stazi pozlilo. Pomoć su pozvali prijatelji koji su s unesrećenim planinarili", stoji na početku priopćenja.

Pročitajte i ovo HGSS pretražuje rijeku Savu TUŽAN KRAJ POTRAGE Tragedija u Petrinji: Muškarac se utopio na kupalištu

Pročitajte i ovo HGSS-u ukradena oprema Mole građane za pomoć Totalni bezobrazluk! HGSS-u ukradena oprema iz zaključanog kombija - "Nismo ljuti, samo tužni..."

"Na teren je hitno izašlo šest spašavatelja Stanice Zagreb koji su vozilima došli do najpovoljnije lokacije za pristup te su dalje nastavili pješice s opremom za spašavanje. Spašavateljima su se odmah pridružili i djelatnici Hitne medicinske pomoći koji su, po dolasku do unesrećenog, nažalost mogli samo utvrditi da je preminuo. Tijelo planinara je nosilima transportirano do ceste gdje su ga preuzele nadležne službe", napisali su.

"Ovaj tužan kraj akcije spašavanja podsjetnik je svim posjetiteljima prirode da prilagode tjelesne napore svojim mogućnostima, izbjegavaju izlaganje visokim temperaturama, ponesu sa sobom dovoljno vode i pun mobitel", poručili su na kraju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene