Policija na mjestu utapanja u Varaždinu (Foto: Petar Glebov/PIXSELL)
Policija na mjestu utapanja u Varaždinu (Foto: Petar Glebov/PIXSELL) Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Ušao je u rijeku iako nije znao plivati. S njim su bili prijatelji, također neplivači. Hitna je mogla samo utvrditi smrt.


Muškarac (44) utopio se jučer oko 15:15 poslijepodne na kupalištu u mjestu Dubovica na obali rijeke Plitvice na ludbreškom području, objavila je PU Varaždinska.

Vezani članci Pomorska policija, ilustracija U moru kod Vodica uočeno tijelo: Utopila se 63-godišnjakinja Nikica Spudić iz HGSS-a Karlovac i Domagoj Mikić U Hrvatskoj se ove godine utopilo 39 osoba: Ovo su najčešće greške koje su kobne za kupače

"Nesretni je muškarac iz Sv. Đurđa došao do rijeke Plitvice i naglo ušao u rijeku te se utopio. Mrtvo tijelo izvukao je na obalu 45-godišnjak", navodi policija i dodaje kako su na mjesto događaja izašli liječnica i mrtvozornik Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije koji su konstatirali smrt.

Podravski.hr piše da je muškarac bio neplivač te da je tamo bio s dvojicom prijatelja, također neplivačima. Kako ga oni nisu mogli spasiti, zaustavili su nakon nekog vremena prolaznika koji ga je izvukao iz vode.

Matko Murić iz PU varaždinske još je jednom pozvao građane da pripaze kad ulaze u vodu, naročito kad su velike vrućine pa je razlika između temperature zraka i vode velika.