Policija na mjestu utapanja u Varaždinu (Foto: Petar Glebov/PIXSELL)
Policija na mjestu utapanja u Varaždinu (Foto: Petar Glebov/PIXSELL) Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Ušao je u rijeku iako nije znao plivati. S njim su bili prijatelji, također neplivači. Hitna je mogla samo utvrditi smrt.


Muškarac (44) utopio se jučer oko 15:15 poslijepodne na kupalištu u mjestu Dubovica na obali rijeke Plitvice na ludbreškom području, objavila je PU Varaždinska.

Vezani članci Bode Miller (Foto: Instagram) Prošle godine njegovu je obitelj snašla velika tragedija, no ni ranije ga život nije mazio Kokoš ili jaje (Foto: Dnevnik.hr) Danas su među najvećima u Hrvatskoj: Kako su Ivana i Dražen, brat i sestra, s diplomom ekonomskog faksa završili na farmi

"Nesretni je muškarac iz Sv. Đurđa došao do rijeke Plitvice i naglo ušao u rijeku te se utopio. Mrtvo tijelo izvukao je na obalu 45-godišnjak", navodi policija i dodaje kako su na mjesto događaja izašli liječnica i mrtvozornik Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije koji su konstatirali smrt.

Podravski.hr piše da je muškarac bio neplivač te da je tamo bio s dvojicom prijatelja, također neplivačima. Kako ga oni nisu mogli spasiti, zaustavili su nakon nekog vremena prolaznika koji ga je izvukao iz vode.

Matko Murić iz PU varaždinske još je jednom pozvao građane da pripaze kad ulaze u vodu, naročito kad su velike vrućine pa je razlika između temperature zraka i vode velika.