Policija, ilustracija
Policija, ilustracija Foto: Goran Kovacic/Pixsell

U mjestu Dautanu u četvrtak je nakon bijega od policije poginuo 28-godišnji motociklist koji je neregistrirani motocikl vozio prebrzo i bez vozačke dozvole, priopćila je danas bjelovarsko-bilogorska Policijska uprava.


Prema priopćenju bjelovarsko-bilogorske policije u petak, nesreća se dogodila u četvrtak u 17:20 tijekom županijske akcije u kojoj se nadzirala nedopuštena brzina kretanja vozila.

U mjestu Bulincu policijski službenici koji su bili u presretaču uočili su motociklista koji je prebrzo vozio Ducatti bez registarske oznake. Zbog sumnje da je vozio brže nego što je dopušteno, krenuli su za njim te su ga sustigli na ulazu u Patkovac, gdje su ga koristeći se svjetlosnim i zvučnim signalima pokušali zaustavi na autobusnom ugibalištu.

Motociklist je smanjio brzinu i pokazao da se namjerava zaustaviti, a policijski službenici su, krećući se iza motociklista, skrenuli na ugibalište. No, motociklist se nije zaustavio, nego je povećao brzinu i počeo bježati kroz sporednu ulicu koja vodi prema mjestu Dautanu. S obzirom na gust promet na glavnoj cesti, policijski službenici nisu mogli odmah krenuti za njim te su ga prestali pratiti.

Nastavili su nadzirati vožnju kroz Dautan te su, usporivši vožnju zbog drugog vozila, u jarku uočili motor i motociklista. Obavijestili su operativno dežurstvo Policijske uprave i hitnu medicinsku pomoć.

Policijski očevid, ilustracija Policija objavila detalje nesreće u Sisku u kojoj je poginuo 26-godišnjak

Auto kod Gospića sletio u provaliju, poginula 27-godišnjakinja - 2 Crna noć na cestama: Kod Vrbovca vozač automobila motociklu oduzeo prednost, poginuo mladić (25). Kod Gospića poginula djevojka (27)

Očevidom je utvrđeno da je 28-godišnjak oko 17:30 kroz Dautan upravljao Ducattijem, bez registracijskih oznaka i bez položenog vozačkog ispita ''A'' kategorije te da je zbog prebrze vožnje u lijevom zavoju izgubio nadzor nad motociklom i sletio u jarak, gdje je udario u betonski most i poginuo.

Poginuli 28-godišnjak prevezen je na odjel patologije bjelovarske Opće bolnice, priopćili su u petak iz bjelovarsko-bilogorske policije.