Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kosor oštro osudila napad

Skinheadsi molotovljevim koktelima gađali Rome i njihova vozila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački Romi ponovno su bili žrtva napada nekolicine mladića, a navodno je na njih bačeno i par molotovljevih koktela.

Desetak Roma napala je skupina od petorice mladića, koji su očevicima izgledali kao pripadnici skinheadsa. Napad se dogodio u noći s četvrtka na petak u zagrebačkom naselju Prečko, u Jarnovićevoj ulici. Napadnuti Romi nalazili su se na livadi, a s njima je u društvu bilo i nekoliko djece.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura Policija - 1 Policija na terenu Akcija USKOK-a: U tijeku uhićenja i pretresi na području Zagreba, oglasio se Božinović

Dvojica mladića krenula su zapaliti dio glomaznog otpada, koji su Romi odvojili za sebe, no njihovu namjeru je primijetio jedan od odraslih Roma i uzbunio ostale te je time došlo i do sukoba. Dvojica mladića otrčala su po pojačanje, a kad su se vratili s još trojicom prijatelja, u rukama su držali molotovljeve koktele i njima gađali vozila koja su Romi parkirali pored otpada. Jednog od Roma su zalili i nekakvom tekućinom, no nije poznato je li to bio benzin. napadači su se nakon 'bombaškog ' napada razbježali.

Kosor zadovoljna brzom reakcijom policije

Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor osudila je napad na pripadnike romske nacionalne manjine, koji se dogodio prošle noći u Jernovićevoj ulici, u zagrebačkom naselju Prečko. 'Oštro osuđujem napad na pripadnike romske nacionalne manjine te izražavam zadovoljstvo brzom reakcijom policije, koja je spriječila neželjene posljedice', navodi u priopćenju Vladin Ured za odnose s javnošću

Također se napominje kako se potpredsjednica Kosor, kao predsjednica Vladinog Povjerenstva za praćenje provedbe nacionalnog programa za Rome, kontinuirano zalaže za uvažavanje različitosti i za toleranciju među svim pripadnicima nacionalnih manjina, a posebice u odnosu na romsku manjinu, koja je, kako se navodi, dugi niz godina bila marginalizirana.

Vlada Republike Hrvatske poduzima niz sustavnih mjera kako bi se ovoj najranjivijoj nacionalnoj manjini u Hrvatskoj pomoglo u prevladavanju svih poteškoća i omogućilo im se ravnopravno uključivanje u društveni i javni život, stoji u priopćenju Vladinog Ureda za odnose s javnošću. Policijska uprava zagrebačka (PUZ) potvrdila je da su noćas Romi bili napadnuti u Jernovićevoj ulici.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene