Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krađa teška milijun i pol kuna

Mladići opljačkali obitelj u Dubravi, odnijeli i nakit kakav nosi Rihanna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skupina mladih lopova uhićena je pod sumnjom da je iz kuće u Dubravi ukrala nakit u vrijednosti od čak milijun i pol kuna. Među odnesenim dragocjenostima je i narukvica slična Rihanninom smaragdnom lančiću.

Zagrebačka policija uhitila je pet osoba osumnjičenih za krađu dragocjenosti iz obiteljske kuće u Dubravi, u vrijednosti milijun i 500 tisuća kuna.

Pročitajte i ovo Pljačke u Zagrebu učestale pljačke Zaštitite se: Dobro pripazite na ove stvari ako niste kod kuće za blagdane Ilustracija Uhićeni su Sve su isplanirali, ukrali auto, krenuli u pljačku, a onda se dogodilo nešto što nisu očekivali

Nakon dovršetka kriminalističke istrage, zbog sumnje za sudjelovanje u krađi u kojoj je otuđen novac, dokumenti i sefovi s nakitom, uhićena su četiri 19-godišnjaka i jedan 36-godišnjak.

Trojica 19-godišnjaka osumnjičena su za krađu, 36-godišnjak za pomaganje, a četvrti 19-godišnjak za prikrivanje krađe.

>> FOTO Provalnik nije ni slutio da će ga ovo odati...

Trojica osumnjičenika 2. listopada u večernjim satima osobnim su se vozilom dovezli do obiteljske kuće 45-godišnjakinje na području Dubrave, znajući za odsutnost ukućana. Jedan od njih ostao je u automobilu, dok su druga dvojica pronašli ključ ulaznih vrata (od ranije su znali gdje ga ukućani odlažu) te ušli u obiteljsku kuću i otuđili novac, dokumente i sefove u kojima se nalazio nakit te po izlasku zaključali vrata i odložili ključ gdje su ga i pronašli.

Osumnjičeni trojac potom se odvezao do 36-godišnjaka koji im je obio sefove, za naknadu od tisuću kuna. Petoosumnjičenom su predali otuđeni nakit, za što im je on isplatio 75.000 kuna koje su trojica 19-godišnjaka međusobno podijelila.

Ukupna materijalna šteta koja je nastala počinjenjem ovog kaznenog djela iznosi oko 1.500.000 kuna.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju svi osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je Općinskom državnom odvjetništvu podneseno posebno izvješće, navodi policija.

Ukrali i narukvicu od smaragda, sličnu Rihanninom lančiću

Slobodna Dalmacija piše da je žrtva ove pljačke obitelj Šarić, u čijem je vlasništvu tvrtka Europatrade. Dok su im lopovi iz kuće odnosili dragocjenosti, oni su navodno bili na večeri kod prijatelja.

'Ostali smo šokirani. Ti klinci su nas očito pratili neko vrijeme i uvidjeli gdje ponekad sinu znamo ostaviti ključeve. Čudno je i da naš pekinezer Ogi nije reagirao, a inače se razjari k'o pitbull. Meni je ukradena zlatarska kutija s nakitom', kazala je Ljerka Šarić.

'Nije mi jasno da skupocjenu narukvicu od zelenih smaragda vrijednu preko 100 tisuća eura, sličnu lančiću kakav nosi Rihanna, policajci još nisu našli jer se takva narukvica u RH ne može lako prodati, a i ne može je se rastopiti. Teži skoro kilogram. Svjesna sam da sam kriva što takve stvari držim doma. Nestao mi je i križ s briljantima i Cartierov sat, dodala je Ljerka Šarić za Slobodnu.

Na kraju se našalila kako više nema potrebu zatvarati vrata jer su joj lopovi ionako već sve ukrali. (D.M./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene