Obavijesti Video Pretražite Navigacija
imaju teške ozljede

Zaredale se nesreće na međimurskim cestama: Auti naletjeli na pješakinju, mopedista i biciklisticu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
24-godišnjak je teško ozlijedio pješakinju (46) kad je izgubio nadzor nad vozilom. Vozačica (56) kasnije je mopedistu oduzela prednost i udarila ga, a biciklistica koja je vozila u mraku bez reflektirajuće odjeće teško je ozlijeđena kad je na nju naletio auto.

Vozač auta čakovečkih probnih registarskih oznaka, 24-godišnjak sa šireg područja općine Sveti Juraj na Bregu, u srijedu oko 7:40 u Pleškovcu nije prilagodio vožnju uvjetima na cesti, te je izgubio nadzor nad vozilom dok je izlazio iz zavoja. Djelomično je prešao u traku za suprotan smjer, a u zanošenju sišao na uzdignuti nogostup i udario pješakinju (46) te sletio na travu.

Pročitajte i ovo Josip Medved, zapovjednik Mobilne jedinice prometne policije Kontrola kamiona i autobusa Kazne su visoke, ali mnogi vozači ne drže se strogih pravila: "U pravilu svi imaju isti izgovor" Žrtve u prometu - 2 Na dnu EU-a "Broj mladih, poginulih u prometu je veličine Bjelovara": Zastrašujuća statistika poginulih na prometnicama

Žena sa šireg područja općine Sveti Juraj na Bregu u krvi je imala prisutno 1,02 g/kg alkohola. Vozilom hitne pomoći pješakinja je prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje su utvrđene teške tjelesne ozljede opasne po život te je zadržana na liječenju.

Osobni automobil podvrgnut je izvanrednom tehničkom pregledu, gdje je utvrđeno da je tehnički neispravan.

Protiv vozača će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Istog dana oko 17:20 u Nedelišću na raskrižju Trnavske ulice i Ulice maršala Tita dogodila se prometna nesreća u kojoj je vozačica (56) udarila mopedista kojem je uzela prednost. Ona je autom čakovečkih registracija ušla u raskrižje Trnavske ulice s Ulicom maršala Tita i skretala lijevo, a nije propustila sva vozila koja se kreću tom cestom.

Zbog toga je automobilom udarila u moped čakovečkih registarskih oznaka, s kojim je kolnikom Ulice maršala Tita iz smjera sjeveroistoka u smjeru jugozapada upravljao 22-godišnjak s područja općine Nedelišće. Nakon udara došlo je do prevrtanja mopeda i pada vozača na kolnik.

U prometnoj nesreći vozač mopeda zadobio je lakše tjelesne ozljede, dok je na vozilima nastala materijalna šteta.

Za vrijeme vožnje mopedom vozač je imao uredno pričvršćenu kacigu. Vozačica će biti prekršajno sankcionirana.

Treća nesreća s teškim posljedicama bila je oko 18 sati u Čakovcu kad je auto naletio na bicikl kojim je upravljala 31-godišnjakinja i na njemu vozila dijete. Ona je teško ozlijeđena, a dijete je srećom prošlo bez ozljeda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene