Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u zagrebačkoj bolnici

Medicinski tehničar budućem zatvoreniku sredio pozitivan test na koronu: Cijena? Prava sitnica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Medicinski tehničar jedne zagrebačke bolnice priveden je zbog primanja mita budućeg zatvorenika kojemu je "sredio" pozitivan test na koronu kako bi mu odgodio izdržavanje zatvorske kazne.

Kako bi odgodio izdržavanje zatvorske kazne, 30-godišnji osuđenik za prevaru odlučio se domoći potvrde da je pozitivan na koronavirus. Za tu je uslugu 32-godišnjem medicinskom tehničaru jedne zagrebačke bolnice platio 1000 eura, no posao im je pokvarila policija, koja ih je i razotkrila. Budući zatvorenik u međuvremenu se već našao iza rešetaka, dok je medicinski tehničar jučer uhićen. 

Prema policijskom priopćenju, osuđeni prevarant se na izdržavanje kazne trebao javiti 27. rujna 2021. godine, no prije tog roka zatražio je od medicinara u jednoj zagrebačkoj bolnici (policija ne navodi ime bolnice) da mu nabavi pozitivan nalaz testa na koronu. Za to mu je ponudio tisuću eura, što je ovaj i prihvatio. 

U večernjim satima, samo dan uoči roka za izdržavanje kazne, budući zatvorenik je došao u bolnicu pod izgovorom da se ozlijedio. Medicinskom tehničaru je tada predao 1000 eura, a ovaj ga je uputio na trijažu, gdje je lažno prijavio i da je bio u kontaktu s osobom pozitivnom na COVID-19.

Nakon toga je medicinski tehničar uzeo bris iz nosa pacijentice za koju je već znao da je pozitivna na koronu te rezultat tog testa zaveo na ime 30-godišnjaka. A ovaj je taj nalaz pak iskoristio kako bi odgodio izvršenje zatvorske kazne. 

Pročitajte i ovo Kretanje broja novozaraženih u Hrvatskoj Pandemija u Hrvatskoj Epidemiolozi objašnjavaju što se krije u pozadini znatno većeg broja novozaraženih u samo 24 sata

Pročitajte i ovo Mirjana Kujundžić Tiljak - 1 ne može biti booster U Hrvatskoj počelo cijepljenje proteinskim cjepivom, doznajte koja je razlika u odnosu na dosadašnja

Policija nije objasnila na koji su način otkrili ovu prevaru gotovo pola godine nakon što je počinjena, već samo da je medicinski tehničar uhićen 9. ožujka te da je nakon što je dovršeno kriminalističko istraživanje predan pritvorskom nadzorniku. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene