Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pretraženi stanovi

Policija objavila detalje šokantnog incidenta u zagrebačkoj gimnaziji: Pronađena mačeta kojom je mladić prijetio učeniku

Mačeta kojom je mladić prijetio u gimnaziji
Mačeta kojom je mladić prijetio u gimnaziji Foto: PU zagrebačka
Policija je objavila detalje prijetnje mačetom u jednoj zagrebačkoj gimnaziji.

Policija je provela kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje na štetu više osoba.

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je osumnjičeni mladić jučer, 6. ožujka 2023. godine, oko 13:45 došao u prostorije obrazovne ustanove na području Medveščaka, ušao u jednu od učionica za vrijeme trajanja nastave te odmah počeo glasno zvati jednog od učenika. Nakon što ga je profesorica pokušala smiriti i upozoriti na ponašanje, osumnjičeni joj je uputio prijetnje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Otac sve gledao Snimka na kojoj brat ubija sestru šokirala je zemlju: S ocem ju je godinama silovao, građani su bijesni Nestala djevojčica Danka Misteriozan nestanak Susjed nestale djevojčice Danke: "Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto"

Čim je osumnjičeni ugledao traženog učenika, s namjerom da ga zastraši izvadio je mačetu te s njom krenuo prema njemu. Tada je u namjeri da spriječi napad osumnjičenog i zaštiti oštećenog jedan od učenika podigao školsku stolicu, nakon čega je osumnjičeni zastao s prijetnjama. Nakon kraćeg vremena udaljio se iz prostora škole.

Navedenim ponašanjem i dolaskom u razred s hladnim oružjem osumnjičeni je kod oštećenog 18-godišnjaka izazvao osjećaj straha za život te je time prouzročio uznemirenost i ostalih učenika, kao i profesorice.

Temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu, policijski službenici proveli su pretragu stanova kojima se koristi osumnjičeni, kojom je prilikom u stanu na području Medveščaka pronađena mačeta nepravilnog oblika crne boje s plastičnom drškom ukupne dužine 47 cm i dužine oštrice 34 cm, koja se nalazila u crnoj futroli.


Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, dok je protiv njega podnijeto posebno izvješće Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu za mladež", navela je policija u priopćenju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene