Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završne riječi u slučaju Pukanić

'Pukanić je ubijen jer je mogao razotkriti vrh vlasti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Optuženi Robert i Luka Matanić i Amir Mafalani iznijeli su završne riječi u procesu suđenja za ubojstvo Ive Pukanića.

Robert Matanić pred zagrebačkim Županijskim sudom negirao je optužnicu. Rekao je kako su mu POA i SOA nudile posao u tajnim službama te su ga kontaktirali mnogi ugledni ljudi, među njima i Saša Perković i Tomislav Karamarko, koji je bio šef SOA-e.Matanić je dodao da mu nije jasno zbog čega to sada Karamarko negira.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nastavlja se suđenje Mafalani tvrdi da nije čuo za Đurovića i Zagorca Slika nije dostupna Nakon jednomjesečne stanke Slučaj Pukanić: Ipak novo telekomunikacijsko vještačenje

U svojim završnim riječima optuženi Matanić je rekao kako je Ivo Pukanić ubijen zato što je mogao razotkriti vrh vlasti i stvari vezane za Vladimira Zagorca i obitelj Hodak. 'Ubojstva su odobrena i naložena iz vlasti u Zagrebu, u RH, od ljudi bliskih Pukaniću posredstvom i uz pomoć Beograda, točnije, nekoga iz Srbije', rekao je Matanić. Dodao je kako ga je srbijanska Državna služba za bezbednost ispitivala o Ivi Sanaderu i njegovoj vezi s Andrijom Draškovićem.

Optuženi Robert Matanić dodao je kako je optužnica lažno sročena, a objektivni novinari su maknuti sa slučaja. Dodao je kako nije sudjelovao u ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franjića te da mu je otežavajuća okolnost to što se preziva Matanić i što je iz istog sela u Lici iz kojeg je i krunski svjedok Tomislav Marjanović. 

>> Slučaj Pukanić: Novinare se stavlja u poziciju 'mete za odstrel'

>> Slučaj Pukanić: Obrana tvrdi da USKOK nije dokazao optužnicu

Optužnicu je opovrgao i trećeoptuženi Amir Mafalani. Rekao je da ništa ne zna i da u ničemu nije sudjelovao i da je njegove tvrdnje potvrdio policajac Šipušić. Bojan Gudurić i Slobodan Đurović ostali su kod svojeg zadnjeg svjedočenja i nisu iznosili završne riječi.

Sutkinja Ivana Kršul na sudu zagrebačkog Županijskog suda presudu će izreći 3. studenog.

Ivo Pukanić, jedan od najeksponiranijih novinarskih imena u Hrvatskoj, ubijen je 23. listopada 2008. eksplozivnom napravom skrivenom u skuteru na parkiralištu pokraj redakcije tjednika Nacionala koji je utemeljio i čiji je bio suvlasnik. Kao kolateralna žrtva poginuo je njegov suradnik Niko Franjić, a ozlijeđene su i dvije osobe te je oštećeno više vozila i zgrada.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene