Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavlja se suđenje

Mafalani tvrdi da nije čuo za Đurovića i Zagorca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Amir Mafalani, trećeoptuženi za ubojstvo Ive Pukanića, na sudu je ispričao detalje o svojem povjeravanju policiji.

Na zagrebačkom Županijskom sud Amir Mafalani nastavio je odgovarati na pitanja tužitelja i odvjetnika. Ponovno je naglasio  kako mu je Robert Matanić 19. listopada rekao da ne ide prema trgu u središtu grada, jer se sprema ubojstvo. Mafalani je ispričao kako je on ta saznanja rekao jednom policijskom djelatniku s kojim se susreo u Dubravi te mu je naglasio da Matanić sprema ubojstvo, no ne zna koga. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ispitani posljednji svjedoci Dovršen dokazni postupak na suđenju za ubojstvo Ive Pukanića Slika nije dostupna Nakon jednomjesečne stanke Slučaj Pukanić: Ipak novo telekomunikacijsko vještačenje

'Kada sam mu ispričao sve što sam čuo od Matanića, policajac mi je rekao kako već vidi da se Andrija Jarak javlja ispred moje zgrade', rekao je Mafalani.

>> Mafalani: Ubojstvo Pukanića organizirao je Robert Matanić

U svojem današnjem svjedočenju Mafalani je ponovio kako ni u jednom kontekstu nije čuo za ime Slobodana Đurovića niti za Vladimira Zagorca. Istakao je kako nije ni s Robertom Matanićem razgovarao o fotorobotu. Nakon što je jučer prozvao Roberta Matanića kao organizatora Pukanićeva ubojstva Mafalani je danas kazao da je Matanić u cijeli slučaj uvalio i svog nedužnog bratića Luku, samo zato jer ga je ranije 'prevario oko stana'.

'Matanić je u sve uvalio bratića'

Rekao je da će uvalit Luku jer je ovca te da će napraviti sve što mu kaže', kazao je Mafalani. Pojasnio je da je Matanić u namjeri da dobije status pokajnika policiji planirao ispričati da je za Luku nabavio skuter koji je korišten u atentatu na Pukanića.

Mafalani je pokušao opovrgnuti i izjavu svjedokinje koja je na sudu kazala da ga je, zajedno s Lukom Matanićem, zapazila u blizini mjesta Pukanićeva ubojstva. Tvrdi da tada nije bio mršav jer je imao više od 90 kila te da mu je jedna strana glave bila natečena, o čemu postoji liječnička dokumentacija.

'Osim toga bio je mrak, a svjedokinja je kazala da ima dioptriju minus pet. Ne želim biti neugodan, ali i šišmiš bolje vidi', zaključio je Mafalani. Nakon stanke Mafalani će nastaviti odgovarati na pitanja tužiteljstva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene