Obavijesti Video Pretražite Navigacija

MUP jutros raspisao tjeralicu za Ivanom Koradeom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagorje je i dalje pod jakom policijskom lupom. Sve su ceste blokirane, pročešljava se svaki grm. Specijalne policijske snage dan i noć tragaju za generalom Ivanom Koradeom. Motivi misteroznih ubojstava četvero ljudi u Ivancu i Velikoj Veterničkoj još se istražuju.

Pročitajte i ovo Na Staroj zagorskoj nesreće su učestale učestale nesreće Vozači, oprez! Kamere za nadzor brzine stižu na jednu od najopasnijih cesta u Hrvatskoj: "Statistika mrtvih je neumoljiva" Oštećena kuća u Gornjoj Stubici Zagorski tornado Krš i lom u Gornjoj Stubici: "Osjećaj je bio strašan, tutnjalo je. U roku od tri ili četiri minute otišao je cijeli krov"

Kako doznajemo i slovenska policija s druge strane granice pod uzbunom je i na oprezu. 

U klijeti kod Ivanca pronađeno je mrtvo tijelo Davora Petriša, a policija traga za umirovljenim generalom Ivanom Koradeom, koji je bio Petrišev bliski suradnik i prijatelj. MUP je na svojim službenim stranicama objavio tjeralicu za Koradeom. 

Tjeralicu, na kojoj su osobni podaci umirovljenog generala Koradea, raspisale su Policijska uprava varaždinska i Policijska uprava krapinsko-zagorska, a građane mole da u slučaju da imaju informacije o Koradeu obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovu na besplatne brojeve 92 ili 0800 0092.

Tri osobe pronađene su mrtve u Velikoj Veterničkoj, nagađa se o povezanosti zločina. Nagađa se da su ubojstva povezana, policija traži pomoć građana. 

U obiteljskoj kući u Velikoj Veterničkoj pronađena su tijela 16- godišnjeg unuka Gorana Hudića, koji inače živi sa svojim roditeljima, i njegove bake, 62-godišnje Cilike Hudić, dok je treća žrtva susjed, 63-godišnji Franjo Kos.

>> Tjeralica za Ivanom Koradeom na MUP-ovima stranicama

Njegovo tijelo pronađeno je u kući nekoliko stotina metara dalje. Kos je pronađen s metkom u glavi u nožem zabodenim u vrat.

Još jedna je osoba, doznaje se neslužbeno, ranjena. Radi se o Vladi Knoku, zvanom Pšenica, koji se u vrijeme počinjenja zločina nalazio kod Kosa i bio je u alkoholiziranom stanju pa se sjeća samo da je napadač bio visok muškarac.

Istražni sudac Županijskog suda u Zagrebu Mirko Klinžić potvrdio je da je najvjerojatnije riječ o ubojstvima.

>> Benko: Tragamo za više osoba, među njima je i Korade

>> Ovom su čovjeku sinoć ubijeni sin i majka 

>> Ivanec: Muškarac ubijen vatrenim oružjem u klijeti

Pronađeno je pet čahura, a kako se radi o čahurama iz istog kalibra, policija pretpostavlja da su ubojstva počinjena iz istog oružja te je vjerojatno i ubojica isti.

Policija još prikuplja informacije na terenu u Vitešincu i provodi intenzivnu potragu za ubojicom.

Pod policijskom opsadom bila je i kuća umirovljenog generala u Velikoj Veterničkoj i to zbog ubojstva u Ivancu. Iako se cijeli dan nagađalo kako su ubojstva u Ivancu i kod Lobora povezana, policija to nije potvrdila, ali niti demantirala.

Mještani su se, naime, prisjetili kako je ubijeni Kos imao neraščišćene račune s Koradeom jer ga je navodno ubo nožem nakon svađe prije dvadesetak godina. 

Ubojstvo kod Ivanca, policija traga za Ivanom Koradeom

U klijeti u selu Vitešinec na području Ivanca, pronađeno je mrtvo tijelo 35-godišnjeg Davora Petriša iz Koškovca, suradnika umirovljenog generala Ivana Koradea za kojim policija intenzivno traga. Policija je pretražila kuću generala u Golubovcu, doznaje se od policije i istražnih sudaca.

Policija Koradea, doznajemo, smatra naoružanim i opasnim.

Korade se koristi osobnim automobilom marke Mitsubishi Pajero, crne boje, reg. oznake KR 001 IK i automobilom marke Mercedes, E ili S klase, crne boje, neutvrđene reg. oznake, za kojeg opravdano pretpostavljamo da raspolaže saznanjima o opisanim kaznenim djelima, priopćeno je iz Ravnateljstva policije koja apelira na građane da ih, ukoliko imaju bilo kakvu informaciju o Koradeu, njegovim automobilima ili saznanjima o ubojstvima, obavijeste pozivom na broj 92.

Hrvatska policija obavijestila je slovenske kolege o potrazi za umirovljenim generalnom Ivanom Koradeom, objavili su slovenski mediji. 

Tijelo je prevezeno na odjel patologije OB Varaždin, a traje intenzivna potraga za počiniteljem.

Istražni sudac varaždinskog Županijskog suda Mladen Oštrek i glasnogovornica varaždinske policije Vanessa Kremenić potvrdili su da je riječ o "nasilnoj smrti s više hitaca iz vatrenog oružja", te da se intenzivno traga za nepoznatim počiniteljem.

Policiji je od suda dobila nalog za pretresom nekoliko kuća i prostorija osoba za koje pretpostavljaju da bi mogle imati informacija o ubojstvu Petriša, od glasnogovornika ravnateljstva policije Krunoslava Borovca.

Istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda Mirko Klinžić je potvrdio da je pretražena kuća generala Koradea (44) koji je, kako je potvrdio varaždinski sudac, bio nadređen ubijenom Petrišu.

Uhićen je generalov 19-godišnji sin Mario Korade, a mediji javljaju da je njegov otac naoružan i u bijegu te da su u potragu krenuli i specijalci.

Borovec te informacije nije želio potvrditi niti opovrgnuti. 

"Tražimo osobe koje bi mogle imati informacije koje bi nam pomogle riješiti slučaj i vjerojatno ćemo do kraja dana imati nove informacije koje ćemo moći objaviti", kazao je.

Varaždinski istražni sudac kazao je da je Petriša u kleti pronašla policijska ophodnja koja ga je tražila, no nije želio otkriti zbog čega. Po njegovim informacijama, policija za sada nema određenog sumnjivca.

Neslužbeno se doznaje da je Petriš, osim s tri rane iz vatrenog oružja, imao i druge ozljede, pa se pretpostavlja da je bio bio i zlostavljan.

Vojni policajac Davor Petriš 2001. osuđen je na šest godina zatvora zbog ubojstva Gorana Vidovića i Momčila Tuluma koje je ubio pištoljem u kafiću u Varaždinskim toplicama 1993.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene