Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz straha mu dala PIN

Lažno se predstavljao, pristojno nudio pomoć pa opljačkao starije osobe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački policajci su dovršili kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje dviju teških krađa na drzak način i tri kaznena djela računalne prijevare od koja su dva djela ostala u pokušaju.

Zagrebačka policija sumnja da je 47-godišnjak, 6. kolovoza, oko 22 sata namjerno ukrao tuđe pokretne stvari. Došao je ispred stambene zgrade u zagrebačkoj Kolarovoj ulici gdje je pridržao ulazna vrata 73-godišnjaku koji se kretao uz pomoć pomagala.

Nakon što je oštećeni ušao u zgradu te se uputio prema stanu u kojem živi, za njim je krenuo i 47-godišnjak koji mu se kratko i obratio. ''Odmah je tada rukom gurnuo oštećenog prema unutrašnjosti stana gdje mu se lažno mu se predstavio kao službena osoba te zatražio od njega osobnu iskaznicu i bankovne kartice'', izvijestili su iz policije.

Nakon što mu ih je predao, osumnjičeni 47-godišnjak je zatražio i PIN kartice te je uzeo i novčanik. Oštećeni je to odbio i verbalno mu se suprotstavio. Osumničeni muškarac je izašao iz stana i tog je istog dana na bankomatu pokušao podići novac, međutim bezuspješno.

Također se sumnja da je 3. rujna oko 19 sati, krenuo s namjernom krađe. U automobilu VW Polo se u Njegoševoj ulici u Zagrebu zaustavio pored 87-godišnjakinje i iz automobila se lažno predstavio kao službena osoba te zatražio osobnu iskaznicu.

''Nakon kraćeg razgovora se 74-godišnjakinja udaljila od osumnjičenog i vozila, da bi joj on ponovno prišao na ulazu u stambenu zgradu u Galovićevoj ulici i pomogao gurati pomagalo za hodanje kojim se koristi'', priopćili su iz policije.

Nakon što je ušla u stan, 47-godišnjak je ušao za njom i ponovno zatražio osobnu iskaznicu. Kada je u prostoriji stana uočio metalnu kasu iz nje je ukrao bankovne kartice i zatražio od 74-godišnjakinje PIN brojeve, a koje mu je zbog straha koji je osjećala i dala.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna rad za opće dobro Supružnici ukrali kosilicu, muž je imao kreativno objašnjenje: "Partizani su me tukli na Golom otoku..."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sva sreća da je nesposoban S oružjem zaskočio vozača i pokušao mu ukrasti auto, a na kraju se samo svjetski osramotio

Nije znala da se osumnjičeni lažno predstavio kao službena osoba pa mu se nije suprotstavljala. Muškarac je zatim izašao iz stana. Nakon toga je na bankomatu u dva navrata podigao novac. Sljedećeg dana je ponovno pokušao neovlašteno koristiti ukradene bankovne kartice, ali - bezuspješno.

Ukupna materijalna šteta iznosi 10.450 kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzornik, a posebno izvješćeje  podneseno općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene