Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žrtve sprejali suzavcem

Lažni policajci pljačkali stare i nemoćne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija uhitila je dvojicu muškaraca koje sumnjiči da su pljačkali stare i nemoćne osobe u čije su stanove ulazili predstavljajući se, među ostalim, i kao policajci.

Njihova najmlađa žrtva imala je 76, a najstarija čak 93 godine, izvijestila je policija. Razbojnički dvojac, star 35 i 31 godinu, u posljednja je dva mjeseca upao u čak 15 stanova, a osim kao policajci predstavljali su se i kao vodoinstalateri, zaposlenici javnih tvrtki ili hitnih intervencija.

Pročitajte i ovo Goran Gašpert i Tea Švob Tea Švob Spasila je utopljenika iz mora, jedna je od rijetkih policajki na motoru, a sada je dobila novo priznanje Slika nije dostupna Jedan razbojnik u bijegu Uhićeni razbojnici: Pljačkali trgovine i pucali na policajce

Nakon što bi se lažno predstavili, iskoristili bi nepažnju i nemoć svojih žrtava te ih svladali fizičkom snagom i sprejem suzavcem. Potom bi im iz stanova krali novac, mobitele, dokumente i nakit. Ukupan plijen procijenjen je na više od 66 tisuća kuna.

Kada je ušla u trag dvojici razbojnika policija je pretražila njihove stanove i pronašla dio ukradenog nakita, sprej suzavac i mobitel. Uhićeni su nakon kriminalističkog istraživanja u policiji poslijepodne dovedeni istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene