Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićen je

Lagao da radi na nogometnom stadionu, izvlačio novac: Prevario nekoliko osoba

Ilustracija
Ilustracija Foto: Damir Skomrlj/Cropix
Policija je uhitila 36-godišnjaka zbog sumnje da je od nekoliko osoba tražio financijsku pomoć, lažno se predstavljajući da je njihov bivši suigrač, trener ili zaposlenik koji je obavljao poslove na nogometnom stadionu.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio najmanje pet kaznenih djela "Prijevara" na štetu muškaraca starosti između 32. i 58 godina.

Sumnja se da je u razdoblju od lipnja do kraja kolovoza 2023., s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, preko mobilne aplikacije za razmjenu poruka kontaktirao oštećene, lažno im se predstavljajući i tražeći ih financijsku pomoć. U zabludu ih je, sumnja se, dovodio navodeći im da je njihov bivši suigrač, trener ili zaposlenik koji je obavljao poslove na nogometnom stadionu, dok je nekima i lažno predočio da je bolestan šaljući im medicinsku dokumentaciju kojom je potkrepljivao svoje lažne navode.

Ne sumnjajući u takve navode, s namjerom da mu pomognu, oštećeni su muškarci prema njegovoj uputi u spomenutom razdoblju uplaćivali različite novčane iznose, od 200 do 3000 eura na bankovni račun 24-godišnjaka, a koje je on potom, ne znajući za namjeru osumnjičenog i razlog uplate novčanih sredstava, preko aplikacije za prijenos novca prosljeđivao osumnjičenom 36-godišnjaku.

Pročitajte i ovo Američki predsjednik Joe Biden Rat u Ukrajini Biden upozorio: "Ako napustimo Ukrajinu, što mislite da će se dogoditi na Balkanu?"

Ujedno, obavljena je pretraga stana na području Sesveta kojim se koristi osumnjičeni pri čemu su pronađeni i oduzeti mobiteli, prijenosno računalo i više SIM kartica kojima se osumnjičeni koristio za počinjenje kaznenih djela.

Osumnjičeni je muškarac uhićen i predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće protiv njega dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

Pročitajte i ovo Vili Beroš Ohrabrujući rezultati Ministar uvjeren: "Imamo silazni trend lista čekanja na dijagnostičke preglede"

S obzirom na to da je tijekom operativnog postupanja policijskih službenika utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je 36-godišnjak na opisani način počinio kaznena djela na štetu više osoba, njih još najmanje desetak, kriminalističko istraživanje u vidu provođenja dokaznih i drugih radnji se nastavlja.

Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi 4150 eura.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene