Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Nudili su mi i novac da promijenim iskaz', kazao je Ivan Boršić na zagrebačkom Županijskom sudu, pojašnjavajući da su prijetnje dolazile od Ante Rose.


Ivan Boršić, krunski svjedok krvave pljačke Fine u kojoj su 2005. ubijena dvojica zaštitara, kazao je na kraju svog svjedočenja da su njemu i obitelji počeli prijetiti nakon što je policiji ispričao da iza jednog od najbrutalnijih zagrebačkih zločina stoji nedavno uhićeni Ante Roso te da je u zaštitare pucao prvooptuženi Dubravko Žugelj.

Vezani članci Duško Bates Duška za isti dug traže i banka i agencija koja je otkupila taj dug: "Nemam ni za tablete" Opljačkani milijuni u Njemačkoj Filmska pljačka u Njemačkoj: Probili rupu u podrumu i provalili u sef, olakšali Carinu za 6,5 milijuna eura

'Nudili su mi i novac da promijenim iskaz', kazao je Boršić na zagrebačkom Županijskom sudu, pojašnjavajući da su prijetnje dolazile od Rose, ali i Žugeljeve obitelji.

Kraj njegova svjedočenja obilježilo je i Rosino dobacivanje koji ga je opsovao dok su mu pravosudni policajci stavljali lisice kako bi ga odveli s klupe za svjedoke.

Osim što je razotkrio svoje bivše suradnike Boršić je, u ponovljenom suđenju za seriju pljački zbog kojih je dobio 10 godina zatvora, ispričao i kako su razbojnici dijelili plijen. Prisjetio se, među ostalim, da se nakon jedne akcije zarada od 700.000 do 800.000 kuna dijelila u garaži jednog trgovačkog centra te da je, drugom prilikom, plijen od 300.000 kuna donesen u vreći krumpira.

Svjedok Boršić: Mozak pljačke bio je Roso, a Žugelj je ubio zaštitare

Boršić je još kao optuženik na ranijem suđenju teretio svoje 'kolege' te priznao da je i on sudjelovao u ovoj, ali i još nekim pljačkama zbog čega je osuđen na deset godina zatvora.

No, Vrhovni je sud u međuvremenu ukinuo presudu Dubravku Žugelju, nepravomoćno osuđenom na 40 godina, Anti Rosi kao navodnom organizatoru pljačke, u odsutnosti osuđenom na šest godina, Fehku Imamoviću, koji je zbog četiri druge pljačke dobio osam godina zatvora, Mariju Paliću, osuđenom na pet godina te Jurici Tumapaku koji je dobio četiri i pol godine.

Osim Boršiću osuđujuće su presude potvrđene Ivanu Štrku koji je također dobio 10 godina te Draženu Elčiću koji je dobio šest godina zatvora. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook