Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Riješena velika pljačka

VIDEO Pao pljačkaš kombija FINA-e, policija objavila dramatičnu snimku uhićenja: "Policija je, gospođo", "Dijete mi spava"

Aktualno Galerija Pljačka vozila FINA-e u Rijeci Pljačka vozila FINA-e u Rijeci Foto: PU primorsko-goranska Otkriveni počinitelji razbojništva iz 2022. godine - 3 Otkriveni počinitelji razbojništva iz 2022. godine - 3 Foto: PU primorsko-goranska Otkriveni počinitelji razbojništva iz 2022. godine - 2 Otkriveni počinitelji razbojništva iz 2022. godine - 2 Foto: PU primorsko-goranska +0 Otkriveni počinitelji razbojništva iz 2022. godine - 1 Galerija 1/4 >>
Jedan počinitelja je uhićen, a drugi se nalazi izvan Hrvatske. Riječ je o pljački vozila FINA-e 2022. godine. Razbojnicima prijeti i do 12 godina zatvora.

Jedan od počinitelja (49) pljačke FINA-ina kombija u studenom 2022. u Rijeci. u kojoj je ukradeno 780 tisuća eura jučer je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku, dok drugi (48) trenutačno nije dostupan, no policija zna gdje je i traži ga, rečeno je u petak na konferenciji za novinare.

O tome su u primorsko-goranskoj policiji izvijestili načelnik sektora kriminalističke policije Robert Tomac i voditeljica službe općeg kriminaliteta Blaženka Ćaćić kazavši da policija nastavlja složeno kriminalističko istraživanje razbojništva počinjeno na štetu FINA-e te da je jedan od počinitelja uhićen na adresi boravišta na riječkom području, a pri uhićenju je bio suradljiv, dok se drugi ne nalazi u Hrvatskoj.

Dvojica maskiranih počinitelja u studenom 2022. ukradenim vozilom došli su do blindiranog kombija FINA-e u garaži trgovačkog centra u riječkom naselju Krnjevu te su uz prijetnju pištoljem razoružali zaštitara i odnijeli novac, dijelom eure, dijelom kune.

Obojica su s riječkog područja, a sumnjiči ih se za kazneno djelo razbojništva uz prijetnju pištoljem. Tijekom istrage obavljeno je više pretraga, pronađeni su predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem tog kaznenog djela - novac, predmeti kojima je počinjeno kazneno djelo i određena količina droge te uređaji za ometanje signala.

Novac su trošili na kupnju nekretnina i pokretnina u Hrvatskoj te na putovanja, rastrošni stil života, o čemu se podnosi i kaznena prijava za počinjenje kaznenog djela pranja novca. Dio imovine privremeno im je oduzet, a bit će donesena odluka o nekretninama.

Razbojnicima prijeti i do 12 godina zatvora

U policiji kažu da im to nije prvo kazneno djelo, od ranije su poznati policiji po nedjelima imovinskog karaktera, a utvrđeno je da nisu bili u bilo kakvom odnosu s djelatnicima FINA-e niti sa zaštitarskim kućama.

Pročitajte i ovo Cvijeće i svijeće u Banjskom Polju Traje potraga Majka ubojice malene Danke bez imalo srama pravda sina: Otkrila što je policija uzela iz kuće

Kako je rekla Blaženka Ćaćićrazbojnici su uzeli novac koji se mogao koristiti, odnosno nije bio obojen, pa su ga mogli trošili odmah nakon počinjenja kaznenog djela.

Vozilo kojim je došao počinitelj pronađeno je nekoliko dana nakon zločina te je tada napravljen i očevid.

Maksimalna je predviđena zakonska kazna za takva kaznena djela do 12 godina zatvora. Robert Tomac naglasio je da primorsko-goranska policija u posljednje vrijeme u obradi kaznenih djela bilježi jako dobre rezultate na razini cijele Hrvatske, pogotovo kada je riječ o složenijim kriminalističkim istraživanjima.

Policija je objavila video uhićenja jednog od počinitelja. Na snimci se vide policijaci kako upadaju u kuću i uhićuju pljačkaša. 

"Policija je, policija je, gospođo", čuje se na snimci. 

"Dijete mi spava", također se čuje na snimci. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene