Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Miljenko Žaja Krojf:

Nisam bjegunac, samo budale misle da sam nešto napravio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok je šestorka privedena u sklopu akcije 'Šok' davala iskaze u policiji u Heinzlovoj ulici u Zagrebu, Miljenko Žaja Krojf iz BiH s velikim zanimanjem je pratio vijesti.

'U današnjoj akciji uhitili smo šest osoba koje se nalaze na kriminalističkoj obradi u sjedištu zagrebačke Kriminalističke policije u Heinzelovoj. No za sada ne možemo iznositi pojedinosti te obrade', izjavio je načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec.

Pročitajte i ovo Ilustracija Upozorenje za kupce Provjerite imate li ga u hladnjaku: Povlači se popularno piće PR NOVA REGIONALNA KOMUNIKACIJSKA KAMPANJA Od čega si ti?

No, policija i Krojfa, neslužbeno doznajemo, želi vidjeti na obavijesnom razgovoru, no još je nepoznato zbog čega.

Sumnjiči li ga se da je planirao ili je trebao biti meta zločina. On opovrgava navode da je bjegunac.

'Osobno sam razgovarao s Krunoslavom Borovcem i rekao sam mu da nisam bjegunac. On je rekao da o tome ne zna ništa. To je čista novinarska hajka na mene', rekao nam je Žaja Krojf.

>> Velika policijska akcija 'Šok' protiv pripadnika podzemlja

49-godišnji Krojf slovio je za najvjernijeg suradnika Zlatka Bagarića. Prije deset godina, kada su braća Rodić ubila Bagarića, Krojf je s Nikicom Jelavićem bio u Bagarićevu društvu.

Policija je, navodno, 'nanjušila' planiranje nastavka krvavog niza mafijaških obračuna u Zagrebu 'Ja imam 50 godina, nikada nisam osuđivan ni u Hrvatskoj ni u BiH. A to što neke budale misle da sam ja nešto napravio, ja ne znam više što da radim', kaže Krojf.

Godinu dana nakon Bagarićeva ubojstva u eksploziji bombe podmetnute pod njegov automobil ostao je bez potkoljenice. Njegov je stan na zagrebačkim Šestinama samo jedan od pretresenih u policijskoj akciji 'Šok'.

Policija je, navodno, 'nanjušila' planiranje nastavka krvavog niza mafijaških obračuna u Zagrebu, no službeno još ništa nije potvrđeno. Privedeni su braća Sebastijan, Zoran i Roko Rodić, Josip Glasnović-Švaba, Ivo Marić i Josip Antić - Zefo, svi od prije dobro poznati policiji

Na pitanje kakvu je ulogu tu imao Josip Antić, odvjetnik Ljubo Pavasović Visković rekao je da ne zna, da je prisustvovao obavijesnom razgovoru u kojem takva tematika nije spominjana.

Lazar Rodić zbog ubojstva Bagarića još uvijek je u zatvoru. Za sudjelovanje u tom ubojstvu bili su optuženi i Vinko i Zoran Rodić. Vinko je u veljači brutalno ubijen u kafiću 'Bugzy' iza svoje kuće. Ubojica još nije pronađen. Vinko, kao i danas privedeni Zoran Rodić, oslobođeni su optužbi.

Prije dva mjeseca u Rijeci spriječen je krvavi bombaški obračun. Hoć li i druga velika preventivna policijska akcija biti uspješna?

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene