Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićena dvojica

Krivotvorenim kartama 'zaradili' 1,6 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Riječka komunalna tvrtka 'Autotrolej' koja obavlja gradski i prigradski prijevoz putnika podnijela je Općinskom državnom odvjetništvu kaznenu prijavu zbog krađe i krivotvorenja putnih karata.

Šteta se procjenjuje na više od 1,6 milijuna kuna. Glasnogovornica 'Autotroleja' Kristina Danilović-Prijić kazala je da ih je policija početkom listopada obavijestila da su iz tiskare 'PAM' u Delnicama, koja za njih tiska putne karte i mjesečne kupone, ukradeni kuponi i karte, nakon čega je 'Autotrolej' pojačao kontrole.

Pročitajte i ovo Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca" Ilustracija Pala mreža krivotvoritelja Proizveli milijune eura: Novac tiskali svakog dana od 9 do 17 sati, a za određene novčanice imali posebna imena

Pokazalo se da su u optjecaju ukradene karte, a razlike u numeraciji navele su ih na sumnju da je dio karata i kupona krivotvoren. U Policijskoj upravi Primorsko-goranskoj je potvrđeno da je podnijeta kaznena prijava protiv nepoznatog počinitelja i tvrtke 'PAM' zbog krivotvorenja i prijevare, a kriminalistička istraga je tek počela.

Uhićeni osumnjičeni

Osumnjičeni za provalu u delničku tiskaru uhićeni su ovoga tjedna. Riječ je o 18-godišnjaku i 25-godišnjaku iz Rijeke. Utvrđeno je da su ukrali računalni monitor, računalo, veću količinu mjesečnih kupona za pokazne karte te veću količinu autobusnih karata za jednostruko i dvostruko poništenje. Prijavljeni su Općinskom državnom odvjetniku za mladež. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene